Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

En Uygun Adana Uçak Bileti Fiyatları


En Ucuz Adana Uçak Bileti Satın Al

Adana Toroslar’ın arasında kalan Türkiye’nin en büyük 5. Şehridir. Ayrıca Akdeniz Bölgesi’nin en büyük şehridir. Bunun yanı sıra oldukça gelişmiş ticareti, yüksek seviyede eğitim veren üniversitesi bu şehirde bulunmaktadır. Adana oldukça gelişmiş olmakla beraber aynı zamanda da turizm açısından da oldukça gelişmiş bir şehirdir. Hem yaylalarda kampçılık faaliyetleri hem de sağlık turizmi oldukça yaygındır. Irmak ve kano turizminin yanı sıra mağara ve av turizmi gibi farklı turizm sektörleri de Adana’da yer almaktadır. Eğer siz de Adana’ya herhangi bir sebep için gelecekseniz o halde hava yollarını deneyebilirsiniz. İster eğitim, ister turizm, ister iş isterseniz de kültürel turizm için gelmek isterseniz isteyin mutlaka internetten Adana uygun uçak bileti tariflerine göz atın. Böylelikle oldukça uygun fiyatlara bilet satın alabilecek ve kolaylıkla uçuş imkânları bulabileceksiniz. Adana uçuşlarını görebilmek için internete başvurabilmek mümkündür. Bu sayede en ucuz uçak biletleri listesini karşınızda bulabileceksiniz.

Adana Nerede?

Adana Akdeniz sahil şeridinde bulunan oldukça gelişmiş bir şehirdir. Adana doğu ve batı arasında 100 kilometre boyunda yer kaplamaktadır. Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Adana aynı zamanda Seyhan Nehri’nin de üzerinde bulunmaktadır. Akdeniz’in en gelişmiş ve gözde şehridir. Adana merkezi; Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsamış olan Çukurova’nın merkezi içerisinde bulunmaktadır. Tarım olarak da oldukça gelişmiş bir bölgedir. Düz ve geniş bir coğrafi alana sahiptir.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’ya her mevsim gidilebilmektedir. Gidiş amacınıza göre mevsimler arasında seçim yapabilirsiniz. Eğer yaz turizmini seçecekseniz o halde Yumurtalık ve Karataş Plajlarında Denize girme imkânlarından faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra rüzgâr sörfü ve dalışlar yapabilir, aynı zamanda akarsu turizmi ve olta balıkçılığı için de yaz mevsimini tercih edebileceksiniz. Eğer kış mevsiminde gitmek istiyorsanız o halde Adana’da bulunan Pozantı ilçesinde Kayak evi ve Telesiyej alanlarında kayak yapabilirsiniz. Bunun için Akça tekir ve Elmalı Boğazı mevkisinde bulunmanız yeterli olacaktır. Ayrıca kültür turizmi için de çeşitli festivallerde Adana’da bulunabilirsiniz.

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Adana’ya istenilen yolla gidebilmek mümkündür. Özellikle de havayolu, karayolu ve demir yolu gibi her yol Adana’ya sağlanmıştır. Adana içerisinde Ceyhan, Yüreğir, Seyhan ve Pozantı gibi ilçeler arasından demiryolu ile geçiş yapılması sağlanabilmektedir. Bu sayede 20 köy ve kasabadan Adana’ya demiryolu ulaşımı sağlanmaktadır. Eğer denizyolu ile gitmek istiyorsanız o halde Botaş Limanı ve Toros Gübre Fabrikaları Limanı’ndan geçerek Adana’ya ulaşabilmek mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra hava yolu ile de Adana’ya gitmek mümkün olacaktır. Her geçen gün daha da kapasitesi arttırılan hava yolları sayesinde Adana’da çevre illere de hizmet verilmektedir.

Aynı zamanda Adana’dan iç hatlar ve dış hatlar terminali bulunmaktadır. Artık Paris, Zürih, Amsterdam, Berlin, Hamburg, Münih gibi adreslere ulaşım sağlanabilmektedir.

Adana’nın Lezzetleri

Adana Kebap: Adana’nın kendine has lezzetlerini tatmadan buradan dönmeyiniz. Gösterişli ve ihtişamlı mutfakları sayesinde birbirinden farklı ve leziz yemeklere ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle de adı üzerinde Adana Kebap ile dünyaya mal olmuş bir kebabın sahibidir. Daha az acılı olanına Urfa ismi verilirken, en acılı olanının adı ise Adana’dır. Bu kebabı yiyip de beğenmeyen yerli yabancı turist bulunmamaktadır. Adana kebap tek başına sunulmaz aynı zamanda yanında sınırsız farklı ikram sunulmaktadır.

Bici Bici: Adana’nın olmazsa olmaz tatlısı bici bicidir. Özellikle de yoğun Adana sıcaklarında oldukça serinletici bir his bırakmaktadır. Nişastadan hazırlanmaktadır. Renklendirilmiş suyun içerisinde buz ile ikram edilmektedir.

Şalgam Suyu: Şalgam denilince akla gelen ilk ve tek şehir kuşkusuz ki Adana’dır. Su yerine şalgam tüketilir. Acılı ve acısız seçenekleri ile herkese hitap edebilmektedir. Havuca benzeyen bir kök sebze denilebilir. Adana’da her lokantada her markette şalgam suyuna rastlamak mümkündür.

Adana Lahmacun: Yöresel lezzetlerden biri olan lahmacun özellikle de fındık lahmacun adı verilen ufak porsiyonlar halinde sunulmaktadır. Böylelikle normal kebapların yanında da ikram edilebilir.

İçli Köfte: Adana içli köftenin özelliği haşlama olarak yapılmasıdır. Genelde bilinenin aksine kızartma değil haşlama yapılarak daha hafif olması sağlamaktadır. Oldukça ince bir bulgur yüzeyi vardır. Oldukça leziz ve hafif bir tat olarak damaklarda lezzet şöleni yaşatır.

Adana Böreği: Elde açılan ıslak hamurların havada çevrilmesi ile inceltilerek hazırlanır. En fazla da kıymalı olan çeşidi dillere destandır.

Adana’da Gezilecek Yerler

Adana her yönden gelişmiş bir kenttir. Bu nedenle de buraya her türlü neden ile gelmiş veya gelebilecek olabilirsiniz. Fakat sebebiniz ne olursa olsun mutlaka gezip görmeniz gereken yerler bulunmaktadır.

Antik Kentleri: Adana bilindiği gibi binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahiptir. Özellikle de farklı medeniyetlerin başkenti olması sebebi ile farklı antik kentlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu antik kentler şu şekilde sıralanmaktadır; Kozan’daki Anavarza Antik Kenti, Ceyhan Nehri’nin kıyısındaki Misis Antik Kenti, Tufanbeyli’deki; Şar Antik Kenti, Yumurtalık’ta bulunan Ayaş Antik Kenti oldukça göz alıcıdır.

Müzeleri: Tarihe ışık tutan Adana’nın müzeleri de oldukça gelişmiştir. Adana’ya gelen yerli yabancı tüm turistlerin mutlaka bu müzeleri gezmesi gerekmektedir. Özellikle de Adana Atatürk Evi, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Etnografya Müzesi ve Misis Mozaik Müzesi gibi birbirinden eşsiz ve farklı olan müzeler Adana’nın en önemli müzeleri arasında yer almaktadır.

Yaylaları: Adana’da birbirinden etkileyici yaylalar sayesinde yaz aylarında sıcaktan bunalanlar ferahlamaktadır. Adana’nın en meşhur yaylaları şu şekilde sıralanmaktadır: Akça tekir Yaylası, Nemrun Yaylası, Horzum Yaylası, Belemedik Yaylası, Pozantı Yaylası gibi yaylalardır. Bu nedenle de Adana’da yaylacılık faaliyetleri de oldukça gelişmiştir.

Tarihi Yapıları: Adana’nın birbirinden farklı tarihi yapıları bulunmaktadır. Bu yapılar ile gelen konuklarına da oldukça kültürel bir gezi yapmaya davet etmektedir. Adana’nın tarihi yapıları şu şekilde sıralanmaktadır: Adana Ulu Camii, Anavarza Kalesi, Adana Kalesi, Gön Hanı, Varda Köprüsü, Adana Taş Köprü, Feke Kalesi, Çarşı Hamamı, Tuz Hanı ve Irmak Hamamı’dır.

Bunları Yapmadan Adana’dan Dönmeyin

Adana’ya geldiyseniz mutlaka has Adana kebabı yemeden dönmeyin. Ayrıca yanında şalgam suyu içmeyi de asla ihmal etmeyin. Yemeğiniz bittikten sonra da bici bici yiyerek yemeğinizi sonlandırın. Adana’ya gelen herkes gibi sizler de tarihi dokusunu gezmeden ve fotoğraflamadan bu şehirden ayrılmayın.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’dan dönerken sevdikleriniz ve kendiniz için bavulunuzu şalgam suyu ile doldurmanızı öneririz. Ayrıca el dokuması olan Karatepe kilimlerinden de mutlaka edinmelisiniz. El yapımı bakır ve keçe ürünlerini de incelemeden geçmemeniz gerekir. Süs ve takıları da satın alabilir sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Adana’da Ulaşım

Adana Şakir Paşa Havalimanı: 1937 yılında inşa edilmiş olan bu havalimanı oldukça fazla yolcu kapasitesine sahiptir. Şehir merkezlerine oldukça yakındır.

Taksi: Havalimanından şehir merkezine taksi ile gidebilmek mümkün olacaktır. Taksi konusunda fiyatların mutlaka baştan konuşulması adeti edinilmiştir. Siz de bu şekilde yaparak daha uyguna gidebilirsiniz.

Dolmuş: Dolmuş kullanarak gideceğiniz mesafeleri kat edebilmeniz mümkündür.

Rent A Car: isterseniz havalimanından sonra araç kiralayabilirsiniz. Böylelikle tüm Adana seyahatinizi de bu araçla yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: