Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ankara - Van Uçak Bileti


En Ucuz Van Uçak Bileti Satın Al

Van Doğu Anadolu’da ye alan güzide şehirlerimizden biridir. Hem doğal güzelliğe sahip olan Van’da hem tarihi dokular çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle Van çok tercih edilen illerin başında gelmektedir. Van’a uçacaklar internet sitemizin fırsatlarından faydalanabilir ve çok uygun fiyatlarla uçak bileti alma şansı yakalayabilirler. Van’a gidecek kişilerin uygun fiyatlı ve avantajlı uçak bileti satın almaları için doğru adres internet sitemizdir. İnternet sitemiz üzerinden tüm uçuşları görüntüleyebilir ve kendinize en uygun uçak firmasından uçak bileti satın alabilirsiniz. Uçak biletinin fiyatının uygun olması yanında kaliteli uçak firmaları ile uçuş sağlamak da çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle uçuş yapacak kişiler uçak bileti satın alırken hem uygun fiyatlı hem de kaliteli uçak firmalarını tercih edebilirler. Firmamız kaliteli uçak firmaları ile çalışarak sizlere daha iyi hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Van’ın yüz ölçümü 21.334 km’dir. Van’ın nüfusu ise 1.085.542 kişidir. Nüfus olarak kalabalık olan Van’ın ilçeleri Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp ve Saray'dır. Van’ın tarihi ve doğa güzelliklerini keşfedebilmek için internet sitemizi ziyaret ederek uygun fiyatlı uçak biletleri satın alabilirsiniz.

Van’a Ne Zaman Gitmeli?

Van ‘da karasal iklim hakimdir. Kışları soğuk ve kar yağışlı geçen Van’da yazlar az yağışlı ve sıcak geçmektedir. Van’ın doğal güzelliklerini görmek ve tarihi dokularını gezmek için gidilebilecek en doğru mevsim ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Van’ın Tarihi

Van ve çevresine öncelikli olarak Hurriler yerleşmişlerdir. Ardında Urartular Van bölgesinde yaklaşık 200 yıllık bir sürede hüküm sürmüştür. Daha sonra ise Medler, Persler, Makedonyalılar, (Büyük İskender), Partlar, Sasaniler, Bizanslar, Selçuklular, İlhanlılar, Celayiroğulları, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlı Devleti Van ve çevresine hakim olmuştur.

Van Nerede?

Van Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan güzide şehirlerimizden biridir. Van ili Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ilidir. Van kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkari, doğudan da İran ile çevrilidir. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü bu bölgede yer almaktadır. Van ili büyük volkanik dağlarla kaplıdır. Doğu Anadolu’nun en yoğun nüfuslu ili olan Van büyük bir gelişme göstermiştir.

Van’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Van ilinde ağırlıklı olarak karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışları çok sert ve soğuk geçmektedir. Kış ayı Van da bir hayli uzun sürmektedir. Van’ın çok yüksek bölgelerinde kış ayı daha az sert geçer. Çünkü Van Gölü’nün etkisiyle hava sıcaklıkları az da olsa artar. Van’ın dağlık bölümleri genellikle ağaçsızdır. Ancak Van Gölü ve çevresi zengin bir bitki örtüsüyle kaplıdır. Van da hakim olan bitki örtüsü bozkırdır. Van topraklarının büyük bir kısmı çayırlardan meydana gelmektedir. Geri kalan kısmında ise dikili alanlar, orman ve fidanlıklar bulunmaktadır.

Van’ın Lezzetleri

Van mutfağı diğer birçok yöreye göre büyük bir zenginlik göstermektedir. Birbirinden güzel yöresel yemekleri yemeye doyamazsınız. Murtuğa (kahvaltılık), cacık (kahvaltılık), ilitme, ekşili, senseger gibi yemek türleri ile ünlü Van otlu peyniri yöreye özgü lezzetlerdendir. Van peyniri (otlu peynir), içerisine yöreye özgü otlar katılarak yapılan güzel kokulu ve son derece lezzetli bir peynir çeşididir.  Otlu peynir yaz ayları sonunda küplere basılır ve toprağa gömülür. Kış için saklanma süreci başlar. Van’a gittiğinizde Van Gölü’nden çıkarılan Van balığı (inci kefali) mutlaka yenmesi gereken lezzetlerdendir.  Bol havyarlı bir balık türü olan Van balığı (inci kefali) az kılçıklı ve çok lezzetlidir. Van kahvaltısıyla meşhur bir ilimizdir. Bu nedenle birçok kişi Van kahvaltısını merak etmektedir. Van’a geldiğinizde Van kahvaltısının muhteşem lezzetini mutlak tatmalısınız. Van’da pişirilen diğer yöresel yemekleri incelediğimizde; cevizli baklava, hellız kavurması, etli köfte, yoğurtlu yaprak sarması, çılbır, mumbar dolması, kelecoş, bulgur aşı, erişte pilavı, çırış mıhlası, piti, soğan dolması, ballık bostaniye, tuzlu balık, balık tandırı, balık sarması, balık kızartma, gül reçeli, kavut, bulgurlu inci kefali, çiriş pilavı, otlu kurabiye yöresel lezzetler olara karşımıza çıkmaktadır.

Van’da Gezilecek Yerler

Van şehri hem tarihi hem de doğal güzellikleri yönünden oldukça zengin illerimizin başına gelmektedir.

Camiiler

*İzdipar Camii

*Ulucami
*Hüsrev Paşa Camii


Tarihi Yerler ve Kaleler

*Van Kalesi

*Norguh Kalesi

 *Hoşap Kalesi

*Toprak Kale

*Çavuştepe Harabeleri

*Şamran Kanalı

*Akdamar Adasındaki Tarihi Manastır

*Anzaf (Ansaf) Kalesi

*Hoşap Köprüsü

*Şeytan Köprüsü

Türbeler

Seyyid Fehîm-i Arvâsî hazretlerinin türbesi, Zeve şehitleri Sultan-ı Yekpa Türbesi, Başeti Mehendan Türbesi, Van Kalesi yanında Şeyh Abdurrahmân Baba Türbesi, Güzelsu’da Seyyid Abdurrahman-ı Kutp, Görentaş köyünde Şeyh Muhammed Tayyar Türbesi. 

Mesire Yerleri

 *Van Gölü:

*Bendimahi Çağlayanı

*Akdamar Adası

*Çatak
*Amik 

Kaplıca ve İçmeler

Erciş Hasanabdal Zilan Kaplıcası, Başkale Hagi Madensuyu, Başkale Kanlıbudak Madensuyu, Başkale Kiloğlan Kaplıcası, Başkale Zereni Kaplıcası, Erciş Akbaş Köyü Madensuyu, Gürpınar Yoldüştü Köyü Mâdensuyu, Muradiye Aşağı Şerefhane Madensuyu, Muradiye Deftriş Kaplıcası, Muradiye Dergezin Kaplıcası Özalp Bolbölük Madensuyu.

Kiliseler

*Akdamar Kilisesi

*Yedi Kilise

*Bahçesaray ilçesine eski kiliseler bulunur

*İnköy köyünde bulunan kiliseler

*Erciş Kaş Kilisesi

*Gevaş Göründü Kilisesi

Müze

*Van Müzesi

*Van Urartu Müzesi

Alışveriş Merkezleri

*Van AVM

*Ranns Alışveriş Merkezi

*Artos İş Merkezi

*Van Turkuaz Alışveriş Merkezi

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Van’a geldiğinizde alışveriş yapmak için turistik hatıra eşyaların bulunduğu çarşılar bulunmaktadır. Dünyaca ünlü Van ve çevresinde dokunan kilimler büyük ilgi toplamaktadır. Turizm mevsiminin başlamasıyla birlikte Van’da her çeşit halı ve kilim, el sanatları, süs eşyaları rahatlıkla bulunabilmektedir. Sizlerde sevdiklerinize Van’a özgü hediyeler alarak onları mutlu edebilir ve Van’dan bir hatıra kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bunları yapmadan Gitmeyin

Van’a gittiğinizde Van Kalesi, Van Müzesi, Hoşap Kalesi, Muradiye Şelalesi, Edremit ve Gevaş kıyı boyu ve Gölü ile Van Gölünü gezmeden dönmemelisiniz. Ayrıca dünyaca ünlü bir gözü yeşil diğer gözü mavi olan Van kedisini görmeden Van’dan ayrılmayın. Dünyaca ünlü Van Kilimleri ve Savat (gümüş) İşlemeli el sanatları ürünlerini satın almadan Van’a gelmiş sayılmazsınız. Van’a kadar gelip de Van kahvaltısı etmeden ve Van’ın birbirinden lezzetli yemeklerini yemeden Van’dan ayrılmayın.

Van Havalimanları

Van’da Van Ferit Melen Havalimanı olarak 1 adet havalimanı bulunmaktadır.

Van Ferit Melen Havalimanı

Van Ferit Melen Havalimanı il merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta ulunmaktadır.

Van Ferit Melen Havalimanı

 1943 yılında hizmete açılan ve DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen sivil kategorili il havalimanıdır.  Van Havalimanı ismi 2001 yılında Van Ferit Melen Havalimanı olarak değiştirilmiştir. 2009 yılında havalimanı uluslararası ulaşıma da açılmıştır. 2012 yılında ise Türkiye’deki ilk uyduyla iniş sistemi Van Ferit Melen Havalimanı’na kurulmuştur. Van dışında Ağrı, Bitlis, Muş ve Hakkari iline de hizmet veren Van’da Van Ferit Melen Havalimanı çok işlektir.  Van’dan İstanbul, Ankara ve İzmir’e her gün seferler düzenlenmektedir.

Van’da Van Ferit Melen Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Van’da Van Ferit Melen Havalimanı şehir merkezine çok yakın olduğu için ulaşım minibüs, taksi ve THY’ye ait servis araçlarıyla rahatlıkla yapılabilmektedir.


 

 

 

 


Ankara - Van uçak bileti

En Ucuz Ankara Uçak Bileti Satın Al

Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan önemli noktalardan biridir. Geçiş noktası niteliğine sahip Ankara şehri ülkenin başkenti olduğu için yoğun bir trafiğe sahiptir. Ankara’ya gitmek isteyenler uçaklarla seyahat etmektedir. Ankara’ya gitmek için uçak bileti satın almak isteyenler internet sitemizi ziyaret etmelidir. İnternet sitemiz üzerinden Ankara’ya sefer düzenleyen tüm havayolu firmalarını görüntüleyebilir ve kendinize en uygun firmayı tercih edebilirsiniz. İnternet sitemiz üzerinden uygun fiyatlarla uçak bileti satın alabilir ve keyifli bir uçuş fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca internet sitemizin kampanya ve fırsatlarından yararlanabilir ve erken rezervasyon yaptırmanız halinde indirimli uçak bileti alma şansı yakalayabilirsiniz. Ankara’ya uçacaklar öncelikle internet sitemizi ziyaret etmelidir. Ankara en gelişmiş 2. büyükşehir olma özelliğine sahiptir. Başkent olması nedeniyle çok önemli bir yere sahip olan Ankara’da hem kamu kurumlarının hem üniversitelerin hem önemli hastanelerin bulunması nedeniyle uçuş seferi bir hayli fazla yapılmaktadır. Ankara’nın nüfusu 5.150.072 kişidir. Ankara’nın yüz ölçümü ise 25.437’dir.  Ankara’nın ilçeleri Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı ve Şereflikoçhisar'dır. Ankara’nın hem tarihi, hem kültürel, hem doğa güzelliklerini görmek için mutlaka Ankara’yı ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Ankara’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ankara’ya turistik olarak seyahat edecekler ilkbahar ve yaz aylarını tercih etmelidir. Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde yer aldığı için kışlar çok soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Ayrıca Ankara’nın ayazı ve kuru soğuğu çok meşhur olduğundan dolayı kış aylarında Ankara’ya gitmek yerine ilkbahar veya yaz aylarının tercih edilmesi daha uygundur.

Ankara’nın Tarihi

Ankara Orta Anadolu’nun kalbinde yer alan bir şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik yapan Ankara çok önemli bir konuma sahiptir. Ankara’nın tarihçesi incelendiğinde Bronz çağında yaşayan Hatti uygarlığına kadar uzandığı görülmektedir. Öncelikle Hititler bu bölgede hakimiyet sürmüş ardından Frigyalılar, Lidyalılar ve Persler bu coğrafyada bulunmuştur. Ankara ilinin tarihteki ismi Ankyra olarak geçmektedir. Ankara’yı ilk başkent olarak kullanan kişiler Galatlardır. Frig çağından sonra Ankara coğrafyasında Pers, Büyük İskender, Galat dönemleri yaşanmıştır. Ancak 1127 yılında şehir Türk hakimiyetine girerek Engüriye ismini alır. Daha sonra Ankara Savaşı’nda Moğollar’a kaptırılan Ankara 1414 yılında kesin olarak Osmanlı Devleti’ne geçmiştir. Kurtuluş Savaşı süresinde Ankara merkez olarak tercih edilir ve 1923 yılında başkent ilan edilir. Ankara’nın coğrafi, siyasi ve stratejik özellikleri nedeniyle başkent olması uygun görülmüştür.

 

Ankara Nerede?

Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan güzide şehirlerimizdendir. Ankara’nın doğusunda Kırşehir ve Kırıkkale, batısında Eskişehir, kuzeyinde Çankırı, kuzeybatısında Bolu ve güneyinde ise Konya ve Aksaray illeri bulunmaktadır.

Ankara’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

Ankara’nın iklimi incelendiğinde genel olarak karasal iklimin hüküm sürdüğü görülmektedir. Ancak farklı iklimler de yaşanmaktadır. Ankara’nın güneyinde step-bozkır iklimi yaşanırken, kuzeyinde Karadeniz Bölgesi’nin yağışlı ve ılık havası etkindir. Ankara’nın kışları oldukça soğuktur. Yazları ise çok sıcaktır. Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazla olan Ankara’da Tuz Gölü bölümünde yağışlar azalmaktadır. Ankara’nın bitki örtüsü incelendiğinde genellikle bozkırlardan oluştuğu gözlemlenmektedir. Kuzey bölümünde deniz ikliminin tesiriyle ormanlar bulunmaktadır. Akarsu boylarında ise iğde, söğüt, kavak ağaçları bulunmaktadır.

Ankara’nın Lezzetleri

Ankara mutfağıyla oldukça zengin illerin başında gelmektedir. Ankara’nın birçok yöresel lezzeti bulunmaktadır. Bu yöresel lezzetler arasında aş, tutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları, Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper, ici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı, efelek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma, alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği ve yalkı bulunmaktadır. Bu yöresel lezzetlerin yanı sıra Ankara’da Ankara simidi, Ankara armudu, Beypazarı kurusu, Ankara döneri, Çubuk turşusu önemli lezzetler arasında yer almaktadır.

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara’ya gidildiğinde öncelikle ziyaret edilecek yerlerin başında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir ziyaret edilmelidir. Ankara çok önemli tarihi mekanlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Müzeler

·         Anadolu Medeniyetleri Müzesi

 

 

 

·         Etnografya Müzesi

 

 

 

·         Kurtuluş Savaşı Müzesi

 

 

 

·         A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi

 

 

 

·         Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

 

 

 

·         Cumhuriyet Müzesi

 

 

 

  • Hacettepe Sanat Merkezi
  • Pembe Köşk
  • Türk Hava Kurumu Müzesi

Camiler

  • Ağaç Ayak Camii
  • Ahi Elvan Camii
  • Ahi Yakup Camii
  • Alaaddin Camii
  • Aslanhane Camii & Ahi Şerafettin Camii
  • Cenabi Ahmet Camii
  • Gecik Mescidi
  • Hacı Arap Camii
  • Hacı Bayram Camii
  • Karacabey Camii

Kiliseler

  • Ankara Batıkent Bereket Kilisesi
  • Ankara Umut Kilisesi
  • Kurtuluş Kilisesi
  • Mesih'in Kilisesi
  • Ankara Protestan Kilisesi
  • Ulus Mesih İnanlıları Topluluğu

Alışveriş Merkezileri

  • Armada
  • FTZ Alışveriş Merkezi
  • Karum İş ve Alışveriş Merkezi
  • Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi
  • Forum Ankara Outlet Center
  • Galleria Ankara Alışveriş Merkezi
  • Atakule Alışveriş Merkezi

Atatürk Orman Çiftliği

Ankara’ya geldiğinizde görülmesi gereken önemli yerler arasında bulunana Atatürk Orman Çiftliği Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilen 52 bin dönümlük arazi üzerine kuruludur. Atatürk Orman Çiftliği’nin içerisinde ülkemizin en büyük hayvanat bahçesi, Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evin benzeri bir ev ve devlet mezarlığı gibi yapılar bulunmaktadır.

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Ankara’ya geldiğinizde özellikle Samanpazarı ve Çıkrıkçılar yokuşunda dokuma, bakır, çömlek, hasır ve deri gibi el sanatlarıyla yoğun bir şekilde uğraşıldığı bilinmektedir. Buralardan güzel el sanatları eşyalarını satın alarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Ayrıca Bakırcılar Çarşısı’nda bakır ve mücevherat satışı ile antika eşyaların satışı yapılmaktadır. Modern alışveriş merkezleri de bulunan Ankara’da ister el sanatları hediyelik eşyalarını ya da modern eşyaları tercih ederek sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Ankara’ya geldiyseniz mutlaka Anıtkabir’i ziyaret edin. Ardından Atakule’nin muhteşem görüntüsünü seyredin. Ankara Kalesi, Zenger Konağı ve Çıkrıkçılar yokuşuna uğramadan Ankara’dan ayrılmayın. Gölbaşını ziyaret edin. Ayrıca Kızılay, Tunalı Hilmi ve Tunus’a mutlaka gidin. Buraları görmeden Ankara’dan ayrılmayın.

Ankara Havalimanları

Ankara’da Ankara Esenboğa Havalimanı olmak üzere 1 adet havalimanı bulunmaktadır.

Ankara Esenboğa Havalimanı

Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 yılında Çubuk Ovası’nda kurulmuştur. Ankara şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı’nda birçok iç hatlar ve dış hatlar uçuşu gerçekleştirilmektedir. 182.000 büyüklüğe sahip olan sivil bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Ankara Esenboğa Havalimanı ulaşmak çok zor değildir. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta kurulan bu havalimanına ulaşmak için transfer araçları bulunmaktadır. Ayrıca taksilerle de rahatlıkla ulaşılabilecek olan Ankara Esenboğa Havalimanı’nın araç kiralama hizmetleri de bulunmaktadır. Ayrıca çok büyük bir otoparkı bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı’na rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Yolculuk yapacak kişilerin bu ulaşım alternatiflerinden birini seçerek havalimanı ile iletişim kurması önemlidir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: