Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ankara - Adana Uçak Bileti


En Ucuz Adana Uçak Bileti Satın Al

Adana Toroslar’ın arasında kalan Türkiye’nin en büyük 5. Şehridir. Ayrıca Akdeniz Bölgesi’nin en büyük şehridir. Bunun yanı sıra oldukça gelişmiş ticareti, yüksek seviyede eğitim veren üniversitesi bu şehirde bulunmaktadır. Adana oldukça gelişmiş olmakla beraber aynı zamanda da turizm açısından da oldukça gelişmiş bir şehirdir. Hem yaylalarda kampçılık faaliyetleri hem de sağlık turizmi oldukça yaygındır. Irmak ve kano turizminin yanı sıra mağara ve av turizmi gibi farklı turizm sektörleri de Adana’da yer almaktadır. Eğer siz de Adana’ya herhangi bir sebep için gelecekseniz o halde hava yollarını deneyebilirsiniz. İster eğitim, ister turizm, ister iş isterseniz de kültürel turizm için gelmek isterseniz isteyin mutlaka internetten Adana uygun uçak bileti tariflerine göz atın. Böylelikle oldukça uygun fiyatlara bilet satın alabilecek ve kolaylıkla uçuş imkânları bulabileceksiniz. Adana uçuşlarını görebilmek için internete başvurabilmek mümkündür. Bu sayede en ucuz uçak biletleri listesini karşınızda bulabileceksiniz.

Adana Nerede?

Adana Akdeniz sahil şeridinde bulunan oldukça gelişmiş bir şehirdir. Adana doğu ve batı arasında 100 kilometre boyunda yer kaplamaktadır. Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Adana aynı zamanda Seyhan Nehri’nin de üzerinde bulunmaktadır. Akdeniz’in en gelişmiş ve gözde şehridir. Adana merkezi; Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsamış olan Çukurova’nın merkezi içerisinde bulunmaktadır. Tarım olarak da oldukça gelişmiş bir bölgedir. Düz ve geniş bir coğrafi alana sahiptir.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’ya her mevsim gidilebilmektedir. Gidiş amacınıza göre mevsimler arasında seçim yapabilirsiniz. Eğer yaz turizmini seçecekseniz o halde Yumurtalık ve Karataş Plajlarında Denize girme imkânlarından faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra rüzgâr sörfü ve dalışlar yapabilir, aynı zamanda akarsu turizmi ve olta balıkçılığı için de yaz mevsimini tercih edebileceksiniz. Eğer kış mevsiminde gitmek istiyorsanız o halde Adana’da bulunan Pozantı ilçesinde Kayak evi ve Telesiyej alanlarında kayak yapabilirsiniz. Bunun için Akça tekir ve Elmalı Boğazı mevkisinde bulunmanız yeterli olacaktır. Ayrıca kültür turizmi için de çeşitli festivallerde Adana’da bulunabilirsiniz.

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Adana’ya istenilen yolla gidebilmek mümkündür. Özellikle de havayolu, karayolu ve demir yolu gibi her yol Adana’ya sağlanmıştır. Adana içerisinde Ceyhan, Yüreğir, Seyhan ve Pozantı gibi ilçeler arasından demiryolu ile geçiş yapılması sağlanabilmektedir. Bu sayede 20 köy ve kasabadan Adana’ya demiryolu ulaşımı sağlanmaktadır. Eğer denizyolu ile gitmek istiyorsanız o halde Botaş Limanı ve Toros Gübre Fabrikaları Limanı’ndan geçerek Adana’ya ulaşabilmek mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra hava yolu ile de Adana’ya gitmek mümkün olacaktır. Her geçen gün daha da kapasitesi arttırılan hava yolları sayesinde Adana’da çevre illere de hizmet verilmektedir.

Aynı zamanda Adana’dan iç hatlar ve dış hatlar terminali bulunmaktadır. Artık Paris, Zürih, Amsterdam, Berlin, Hamburg, Münih gibi adreslere ulaşım sağlanabilmektedir.

Adana’nın Lezzetleri

Adana Kebap: Adana’nın kendine has lezzetlerini tatmadan buradan dönmeyiniz. Gösterişli ve ihtişamlı mutfakları sayesinde birbirinden farklı ve leziz yemeklere ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle de adı üzerinde Adana Kebap ile dünyaya mal olmuş bir kebabın sahibidir. Daha az acılı olanına Urfa ismi verilirken, en acılı olanının adı ise Adana’dır. Bu kebabı yiyip de beğenmeyen yerli yabancı turist bulunmamaktadır. Adana kebap tek başına sunulmaz aynı zamanda yanında sınırsız farklı ikram sunulmaktadır.

Bici Bici: Adana’nın olmazsa olmaz tatlısı bici bicidir. Özellikle de yoğun Adana sıcaklarında oldukça serinletici bir his bırakmaktadır. Nişastadan hazırlanmaktadır. Renklendirilmiş suyun içerisinde buz ile ikram edilmektedir.

Şalgam Suyu: Şalgam denilince akla gelen ilk ve tek şehir kuşkusuz ki Adana’dır. Su yerine şalgam tüketilir. Acılı ve acısız seçenekleri ile herkese hitap edebilmektedir. Havuca benzeyen bir kök sebze denilebilir. Adana’da her lokantada her markette şalgam suyuna rastlamak mümkündür.

Adana Lahmacun: Yöresel lezzetlerden biri olan lahmacun özellikle de fındık lahmacun adı verilen ufak porsiyonlar halinde sunulmaktadır. Böylelikle normal kebapların yanında da ikram edilebilir.

İçli Köfte: Adana içli köftenin özelliği haşlama olarak yapılmasıdır. Genelde bilinenin aksine kızartma değil haşlama yapılarak daha hafif olması sağlamaktadır. Oldukça ince bir bulgur yüzeyi vardır. Oldukça leziz ve hafif bir tat olarak damaklarda lezzet şöleni yaşatır.

Adana Böreği: Elde açılan ıslak hamurların havada çevrilmesi ile inceltilerek hazırlanır. En fazla da kıymalı olan çeşidi dillere destandır.

Adana’da Gezilecek Yerler

Adana her yönden gelişmiş bir kenttir. Bu nedenle de buraya her türlü neden ile gelmiş veya gelebilecek olabilirsiniz. Fakat sebebiniz ne olursa olsun mutlaka gezip görmeniz gereken yerler bulunmaktadır.

Antik Kentleri: Adana bilindiği gibi binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahiptir. Özellikle de farklı medeniyetlerin başkenti olması sebebi ile farklı antik kentlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu antik kentler şu şekilde sıralanmaktadır; Kozan’daki Anavarza Antik Kenti, Ceyhan Nehri’nin kıyısındaki Misis Antik Kenti, Tufanbeyli’deki; Şar Antik Kenti, Yumurtalık’ta bulunan Ayaş Antik Kenti oldukça göz alıcıdır.

Müzeleri: Tarihe ışık tutan Adana’nın müzeleri de oldukça gelişmiştir. Adana’ya gelen yerli yabancı tüm turistlerin mutlaka bu müzeleri gezmesi gerekmektedir. Özellikle de Adana Atatürk Evi, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Etnografya Müzesi ve Misis Mozaik Müzesi gibi birbirinden eşsiz ve farklı olan müzeler Adana’nın en önemli müzeleri arasında yer almaktadır.

Yaylaları: Adana’da birbirinden etkileyici yaylalar sayesinde yaz aylarında sıcaktan bunalanlar ferahlamaktadır. Adana’nın en meşhur yaylaları şu şekilde sıralanmaktadır: Akça tekir Yaylası, Nemrun Yaylası, Horzum Yaylası, Belemedik Yaylası, Pozantı Yaylası gibi yaylalardır. Bu nedenle de Adana’da yaylacılık faaliyetleri de oldukça gelişmiştir.

Tarihi Yapıları: Adana’nın birbirinden farklı tarihi yapıları bulunmaktadır. Bu yapılar ile gelen konuklarına da oldukça kültürel bir gezi yapmaya davet etmektedir. Adana’nın tarihi yapıları şu şekilde sıralanmaktadır: Adana Ulu Camii, Anavarza Kalesi, Adana Kalesi, Gön Hanı, Varda Köprüsü, Adana Taş Köprü, Feke Kalesi, Çarşı Hamamı, Tuz Hanı ve Irmak Hamamı’dır.

Bunları Yapmadan Adana’dan Dönmeyin

Adana’ya geldiyseniz mutlaka has Adana kebabı yemeden dönmeyin. Ayrıca yanında şalgam suyu içmeyi de asla ihmal etmeyin. Yemeğiniz bittikten sonra da bici bici yiyerek yemeğinizi sonlandırın. Adana’ya gelen herkes gibi sizler de tarihi dokusunu gezmeden ve fotoğraflamadan bu şehirden ayrılmayın.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’dan dönerken sevdikleriniz ve kendiniz için bavulunuzu şalgam suyu ile doldurmanızı öneririz. Ayrıca el dokuması olan Karatepe kilimlerinden de mutlaka edinmelisiniz. El yapımı bakır ve keçe ürünlerini de incelemeden geçmemeniz gerekir. Süs ve takıları da satın alabilir sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Adana’da Ulaşım

Adana Şakir Paşa Havalimanı: 1937 yılında inşa edilmiş olan bu havalimanı oldukça fazla yolcu kapasitesine sahiptir. Şehir merkezlerine oldukça yakındır.

Taksi: Havalimanından şehir merkezine taksi ile gidebilmek mümkün olacaktır. Taksi konusunda fiyatların mutlaka baştan konuşulması adeti edinilmiştir. Siz de bu şekilde yaparak daha uyguna gidebilirsiniz.

Dolmuş: Dolmuş kullanarak gideceğiniz mesafeleri kat edebilmeniz mümkündür.

Rent A Car: isterseniz havalimanından sonra araç kiralayabilirsiniz. Böylelikle tüm Adana seyahatinizi de bu araçla yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Ankara - Adana uçak bileti

En Ucuz Ankara Uçak Bileti Satın Al

Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan önemli noktalardan biridir. Geçiş noktası niteliğine sahip Ankara şehri ülkenin başkenti olduğu için yoğun bir trafiğe sahiptir. Ankara’ya gitmek isteyenler uçaklarla seyahat etmektedir. Ankara’ya gitmek için uçak bileti satın almak isteyenler internet sitemizi ziyaret etmelidir. İnternet sitemiz üzerinden Ankara’ya sefer düzenleyen tüm havayolu firmalarını görüntüleyebilir ve kendinize en uygun firmayı tercih edebilirsiniz. İnternet sitemiz üzerinden uygun fiyatlarla uçak bileti satın alabilir ve keyifli bir uçuş fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca internet sitemizin kampanya ve fırsatlarından yararlanabilir ve erken rezervasyon yaptırmanız halinde indirimli uçak bileti alma şansı yakalayabilirsiniz. Ankara’ya uçacaklar öncelikle internet sitemizi ziyaret etmelidir. Ankara en gelişmiş 2. büyükşehir olma özelliğine sahiptir. Başkent olması nedeniyle çok önemli bir yere sahip olan Ankara’da hem kamu kurumlarının hem üniversitelerin hem önemli hastanelerin bulunması nedeniyle uçuş seferi bir hayli fazla yapılmaktadır. Ankara’nın nüfusu 5.150.072 kişidir. Ankara’nın yüz ölçümü ise 25.437’dir.  Ankara’nın ilçeleri Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı ve Şereflikoçhisar'dır. Ankara’nın hem tarihi, hem kültürel, hem doğa güzelliklerini görmek için mutlaka Ankara’yı ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Ankara’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ankara’ya turistik olarak seyahat edecekler ilkbahar ve yaz aylarını tercih etmelidir. Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde yer aldığı için kışlar çok soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Ayrıca Ankara’nın ayazı ve kuru soğuğu çok meşhur olduğundan dolayı kış aylarında Ankara’ya gitmek yerine ilkbahar veya yaz aylarının tercih edilmesi daha uygundur.

Ankara’nın Tarihi

Ankara Orta Anadolu’nun kalbinde yer alan bir şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik yapan Ankara çok önemli bir konuma sahiptir. Ankara’nın tarihçesi incelendiğinde Bronz çağında yaşayan Hatti uygarlığına kadar uzandığı görülmektedir. Öncelikle Hititler bu bölgede hakimiyet sürmüş ardından Frigyalılar, Lidyalılar ve Persler bu coğrafyada bulunmuştur. Ankara ilinin tarihteki ismi Ankyra olarak geçmektedir. Ankara’yı ilk başkent olarak kullanan kişiler Galatlardır. Frig çağından sonra Ankara coğrafyasında Pers, Büyük İskender, Galat dönemleri yaşanmıştır. Ancak 1127 yılında şehir Türk hakimiyetine girerek Engüriye ismini alır. Daha sonra Ankara Savaşı’nda Moğollar’a kaptırılan Ankara 1414 yılında kesin olarak Osmanlı Devleti’ne geçmiştir. Kurtuluş Savaşı süresinde Ankara merkez olarak tercih edilir ve 1923 yılında başkent ilan edilir. Ankara’nın coğrafi, siyasi ve stratejik özellikleri nedeniyle başkent olması uygun görülmüştür.

 

Ankara Nerede?

Ankara İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan güzide şehirlerimizdendir. Ankara’nın doğusunda Kırşehir ve Kırıkkale, batısında Eskişehir, kuzeyinde Çankırı, kuzeybatısında Bolu ve güneyinde ise Konya ve Aksaray illeri bulunmaktadır.

Ankara’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

Ankara’nın iklimi incelendiğinde genel olarak karasal iklimin hüküm sürdüğü görülmektedir. Ancak farklı iklimler de yaşanmaktadır. Ankara’nın güneyinde step-bozkır iklimi yaşanırken, kuzeyinde Karadeniz Bölgesi’nin yağışlı ve ılık havası etkindir. Ankara’nın kışları oldukça soğuktur. Yazları ise çok sıcaktır. Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazla olan Ankara’da Tuz Gölü bölümünde yağışlar azalmaktadır. Ankara’nın bitki örtüsü incelendiğinde genellikle bozkırlardan oluştuğu gözlemlenmektedir. Kuzey bölümünde deniz ikliminin tesiriyle ormanlar bulunmaktadır. Akarsu boylarında ise iğde, söğüt, kavak ağaçları bulunmaktadır.

Ankara’nın Lezzetleri

Ankara mutfağıyla oldukça zengin illerin başında gelmektedir. Ankara’nın birçok yöresel lezzeti bulunmaktadır. Bu yöresel lezzetler arasında aş, tutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları, Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper, ici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı, efelek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma, alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği ve yalkı bulunmaktadır. Bu yöresel lezzetlerin yanı sıra Ankara’da Ankara simidi, Ankara armudu, Beypazarı kurusu, Ankara döneri, Çubuk turşusu önemli lezzetler arasında yer almaktadır.

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara’ya gidildiğinde öncelikle ziyaret edilecek yerlerin başında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir ziyaret edilmelidir. Ankara çok önemli tarihi mekanlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Müzeler

·         Anadolu Medeniyetleri Müzesi

 

 

 

·         Etnografya Müzesi

 

 

 

·         Kurtuluş Savaşı Müzesi

 

 

 

·         A.Ü. Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi

 

 

 

·         Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

 

 

 

·         Cumhuriyet Müzesi

 

 

 

  • Hacettepe Sanat Merkezi
  • Pembe Köşk
  • Türk Hava Kurumu Müzesi

Camiler

  • Ağaç Ayak Camii
  • Ahi Elvan Camii
  • Ahi Yakup Camii
  • Alaaddin Camii
  • Aslanhane Camii & Ahi Şerafettin Camii
  • Cenabi Ahmet Camii
  • Gecik Mescidi
  • Hacı Arap Camii
  • Hacı Bayram Camii
  • Karacabey Camii

Kiliseler

  • Ankara Batıkent Bereket Kilisesi
  • Ankara Umut Kilisesi
  • Kurtuluş Kilisesi
  • Mesih'in Kilisesi
  • Ankara Protestan Kilisesi
  • Ulus Mesih İnanlıları Topluluğu

Alışveriş Merkezileri

  • Armada
  • FTZ Alışveriş Merkezi
  • Karum İş ve Alışveriş Merkezi
  • Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi
  • Forum Ankara Outlet Center
  • Galleria Ankara Alışveriş Merkezi
  • Atakule Alışveriş Merkezi

Atatürk Orman Çiftliği

Ankara’ya geldiğinizde görülmesi gereken önemli yerler arasında bulunana Atatürk Orman Çiftliği Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilen 52 bin dönümlük arazi üzerine kuruludur. Atatürk Orman Çiftliği’nin içerisinde ülkemizin en büyük hayvanat bahçesi, Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evin benzeri bir ev ve devlet mezarlığı gibi yapılar bulunmaktadır.

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Ankara’ya geldiğinizde özellikle Samanpazarı ve Çıkrıkçılar yokuşunda dokuma, bakır, çömlek, hasır ve deri gibi el sanatlarıyla yoğun bir şekilde uğraşıldığı bilinmektedir. Buralardan güzel el sanatları eşyalarını satın alarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Ayrıca Bakırcılar Çarşısı’nda bakır ve mücevherat satışı ile antika eşyaların satışı yapılmaktadır. Modern alışveriş merkezleri de bulunan Ankara’da ister el sanatları hediyelik eşyalarını ya da modern eşyaları tercih ederek sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Ankara’ya geldiyseniz mutlaka Anıtkabir’i ziyaret edin. Ardından Atakule’nin muhteşem görüntüsünü seyredin. Ankara Kalesi, Zenger Konağı ve Çıkrıkçılar yokuşuna uğramadan Ankara’dan ayrılmayın. Gölbaşını ziyaret edin. Ayrıca Kızılay, Tunalı Hilmi ve Tunus’a mutlaka gidin. Buraları görmeden Ankara’dan ayrılmayın.

Ankara Havalimanları

Ankara’da Ankara Esenboğa Havalimanı olmak üzere 1 adet havalimanı bulunmaktadır.

Ankara Esenboğa Havalimanı

Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 yılında Çubuk Ovası’nda kurulmuştur. Ankara şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı’nda birçok iç hatlar ve dış hatlar uçuşu gerçekleştirilmektedir. 182.000 büyüklüğe sahip olan sivil bir havalimanı olma özelliği bulunmaktadır.

Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Ankara Esenboğa Havalimanı ulaşmak çok zor değildir. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta kurulan bu havalimanına ulaşmak için transfer araçları bulunmaktadır. Ayrıca taksilerle de rahatlıkla ulaşılabilecek olan Ankara Esenboğa Havalimanı’nın araç kiralama hizmetleri de bulunmaktadır. Ayrıca çok büyük bir otoparkı bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı’na rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Yolculuk yapacak kişilerin bu ulaşım alternatiflerinden birini seçerek havalimanı ile iletişim kurması önemlidir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: