Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

En Uygun Konya Uçak Bileti Fiyatları


Ucuz Konya Uçak Bileti Satın Al 

Konya’ya gitmek için en ucuz uçak bileti bulabilme portalı olarak mutlaka sayfamızı takip etmelisiniz. Sizler için birden fazla havayolu şirketi arasından en uygun uçak biletlerini buluyor ve en güvenilir şekilde uçmanızı sağlarken asla fazla para vermenize müsaade etmiyoruz. Ucuz Konya uçak bileti almak için mutlaka günler öncesinden bilet araştırması yapmak sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu sayede bulacağınız biletlerin fiyatları fazlası ile düşük olacak ve sizler hem gidiş hem de dönüş biletlerinizi cebiniz yanmadan alabileceksiniz.

Uçak bileti almak için acele etmeden piyasa araştırması yapmak sizler için çok daha iyi olacaktır. İç Anadolu bölgesinde yer alan Konya, sizlere farklı bir gezi haritası sunacak ve sizler Konya’da geçirdiğiniz zamanları asla unutmayacaksınız.

Konya Tarihi

Konya, dünya üzerinde yer alan en eski yerleşim yeridir. Bünyesinde barındırmış olduğu Çatalhöyük, hala en eski yerleşim yeri kalıntılarını içerisinde bulundurarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Çatalhöyük üzerinde; ilk kez yemek pişirilmiş, ateş bulunmuş, tarım yapılmış, yerleşik hayata geçilmiş ve dahası bir de hayvanların evcilleştirilmesine şahitlik etmiştir. Bölge üzerinde yapılan arkeolojik kazılarda; birçok medeniyete ait kalıntılar bulunmuş ve bunun yanı sıra bir de birçok tarihi eserde mevcuttur.

Anadolu Selçukluları tarafından Türkiye topraklarına katılan Konya, hala daha ülke sınırlarımız ve topraklarımız içerisinde yer almaktadır. Cumhuriyet devrinden önce; M.Ö. 8 Y.Y / M.S. 7. Y.Y. görmüş olan nadir şehirler arasında yer alıyor olması, Konya’nın en büyük ve en muntazam farklılığını oluşturuyor. Ve tüm bunların yanında Konya; Mevlana ve ailesinin tercih ettiği şehir olur iken; onlar ile alakalı birçok anıyı ve eseri de içerisinde barındırır.

Konya’ya Ne Zaman Gitmeli?

Konya İç Anadolu üzerinde yer aldığı için kışları fazlası ile sert yaşıyor. Bu da Konya’nın kış turizmini elbette ki etkiliyor. Bu sebep ile eğer Konya’yı görmek isterseniz mutlaka; yaz aylarını tercih etmelisiniz. Fakat sıcaklık için de elbette ki gereken önlemlerinizi almanızı öneriyoruz.

Konya’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

Konya, İç Anadolu ikliminin tam anlamı ile hakkını veriyor. Karasal iklimin geçerli olduğu bölgede; yazlar aşırı derecede sıcak geçiyor iken kışların sertliği de elbette ki dondurucu nitelikte. Ve ilk tarım yerleşimini kendi içeriğinde barındıran Konya’da şuan iklim şartları gereğince, tarımın yapılması nerede ise mümkün dahi değil.

Konya’nın Lezzetleri

  • Fırın kebabı,
  • Ara başı çorbası,
  • Höşmerim,
  • Sacarası,
  • Su böreği,
  • Tirit kebabı,
  • Bamya çorbası,
  • Mercimek çorbası,
  • Etli ekmek,
  • Çebiç

Konya da yapılan ve kesinlikle tadılması gereken geleneksel lezzetler arasında yer alıyor.

Konya’da Yemeden Dönmeyin

Her Öğün Yenilebilir Lezzet

Etli etmek, Konya’nın kendine has lezzetleri arasında yer alıyor. Sizler, Konya’ya yolunuz düşerse; mutlaka etli ekmeği yemeli ve has tadın en gözde hali ile aklınızda yer edinmesine izin vermelisiniz.

Konya’dan Minyatür Ürünleri Sevdiklerinize Götürün

Konya’ya yolunuz düşerse mutlaka sevdiklerinizi de unutmayın. Ve onlar için etli ekmeğin yanında bir de Konya’nın simgesi olan Mevlana’ya ve onun ilimlerine ait minyatür eserlerden mutlaka götürün.

 Mevlana İle Ruhsal Rahatlığı Tadın

Mevlana mesnevileri ve bunun yanı sıra bir de; Mevlevilik mesnevisine has birçok farklı bilginin yer aldığı eserleri edinmelisiniz. Bu halde; sevdiklerinize Konya’nın kendine özgü kokusunu götürün ve onların da mesneviler ile huzur bulmasını sağlayın.

Konya’da Alışveriş Yerleri

Konya’nın yerel pazarları ve çarşıları fazlası ile meşhurdur. Sizler mutlaka tarihi pazarları gezmeli ve Konya’nın ilçelerinde açılan köylere has pazarları ziyaret etmelisiniz. Bunun ardından; Mevlana ve Mevlana ile alakalı olabilecek şeylere rastlayabileceğiniz birçok minik ve sıcak dükkana da rastlamanız mümkün olacaktır.

Konya’da Görülecek Yerler

Mevlana Müzesi

Mevlana’ya dergahlık yapan bir tarihi yapıdır. Günümüzde en eski hali ve restorasyona uğramamış, tam olarak tarihi yansıtan yapısı ile sizleri beklemektedir. Müzeye  aynı zamanda; yeşil türbe de denmekteymiş. Bunun yanı sıra; yapının bir fil ayağı üzerine de yapılı olduğu benzetmesi yapılır. Konya’yı ziyaret eden her bireyin mutlaka görmesi gereken bir mekandır. Müze de dergah yaşamına ait birçok ip ucu ve kalıntı ile karşılaşmak sizlere daha önce hissetmediğiniz duyguları sunacaktır.

Sultan Kılıç Aslan Sarayı

Sultan ikinci kılıç aslan tarafından yapımı istenilen ve tamamlanan bir eser olarak bilinir. İç kale surlarının genişliği ile oynanmasının hemen ardından, bir köşk daha yapılmıştır. Köşkün yalnızca doğu duvar tarafı eski halindeki gibi kalmıştır. Geri kalan kısımları büyük bir eskime sürecini yaşamıştır. Köşk, Konya Selçuklu sarayının bir parçası olarak anılmaktadır.

İnce Minareli Medrese

Selçuklu veziri tarafınca, hadis ilminin devamını sağlamak amacı ile yaptırılmıştır. Kapısının girişinde;  Yasin ve Fetih sureleri tam olarak Selçuklu süslemesi ile inşa edilmiştir. Piramit sütunlu üçgenler ve çift şerefesi ile dikkat çekiyor. Doğa olaylarından etkilenen medrese; bir yıldırım düşmesi sonucunda birinci şerefesini hasarlı bir şekilde kaybetmiştir.

Meke Gölü

Sönmüş bir volkan arazisinin su ile dolması sonucunda oluşmuş olan bir krater yapıdır. Yapı enteresan bir görünüme sahiptir. Önceleri içi ateş ile dolu olan bir mekanın aradan geçen süre zarfınca su ile dolup bir adacık görüntüsü kazanmış olması sizleri kendine hayran bırakacak.

Karatay Medresesi

1251 yılı itibari ile inşa işlemi tamamlanmış, tarihi esintilerin ve süslemelerin bulunduğu bir medresedir. Medresenin yaptırım işlemini; Emir Celalettin Karatay üstlenmiş iken; mimarı günümüze dek bir sır gibi saklanmıştır. Medrese, çini eserler müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Bunun nedeni ise; yapımı sırasında Anadolu Selçuklu, çini mimarisine fazlası ile özen gösterilmiş ve her bir köşesi tam anlamı ile şah eser olarak kalmıştır.

Konya Da Gezilecek Başka Yerler İse;

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Nasrettin Hoca Türbesi, Sille Köyü, Obruk Gölü, Karapınar Çölü, Şemsi Tebrizi Camii, Sırçalı Medrese gibi yerleri de gezebilir ve tüm tarihi eserleri gözleriniz ile görebilir ve hayatınızın unutulmaz anlarına ekleyebilirsiniz.

Konya Havalimanları

Konya da bulunan havalimanları yalnızca bir tane olarak bilinir. Ve adı ise; Konya Havalimanıdır.

Konya Havalimanı

29.10.2000 tarihinde kullanıma açılan havalimanı, bir yıl sonrada dış hatlara seferlerini açmıştır. Ve hemen ardından ise; fazlası ile yolcu çağını ve konuklarını misafir etmeye başlamıştır. Havalimanının yıllık uçak kapasitesi, belirlenen rakamlara göre; 17.520 olarak bilinir. Ve aynı zamanda havalimanı; 196.000 metre karelik bir alana inşa edilmiştir.

Konya merkezin havalimanına uzaklığı tam olarak 18 km olarak bilinmektedir. Ve buna ek bilgi olarak havalimanı misafir araç kabul miktarı ise 520dir.

Konya Havalimanına Nasıl Gidebilirim?

  • 5 adet; Rent – a Car hizmeti vardır.
  • Havaş, özel havalimanı servisleri, belirli güzergah ve saatler içerisinde, yolcu taşıma hizmeti vermektedir.
  • Özel araçlarınız ile de havalimanına gelmeniz mümkündür. Fakat, yukarıda da belirttiğimiz gibi havalimanı araç limiti 520dir.

Havalimanına gidebilmeniz için hazırlanan ulaşım hizmetlerini de sizlere belirttik. Artık, güzel bir Konya gezisi sizleri bekliyor.

İyi yolculuklar.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: