En Ucuz Ağrı Uçak Bileti Satın Al
Ağrı’ya uçakla yolculuk yapmak için uçak bileti satın alabilir ve keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Ağrı uzak bir nokta olduğu için uçakla yolculuk yapmak oldukça makuldür. Uygun fiyatlarla uçak bileti almak için internet sitemizi ziyaret edebilir ve uçma imkanı yakalayabilirsiniz. İnternet sitemizin yapmış olduğu kampanyalardan faydalanabilir ve keyifli bir yolculuğun kapılarını aralayabilirsiniz. İnternet sitemiz üzerinden gidiş dönüş bileti satın almanız halinde biletlerinizin fiyatı bir hayli düşecektir. Ayrıca erken rezervasyonlarınızda yine uygun fiyatlarla seyahat etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ağrı birçok tarihi ve kültürel değerinin yanında doğa güzellikleri ile ilgi çekicidir. Bu nedenle Ağrı’ya seyahat etmek isteyenler internet sitemizi ziyaret ederek kısa bir süre içerisinde uçak bileti satın alabilirler. Ağrı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Ağrı'nın ilçeleri Doğubeyazıt, Eleşkirt, Hamur, Patnos, Taşlıçay ve Tutak' tır. Ağrı yüz ölçümü 11.376’dır. Ağrı’nın nüfusu ise 549.435’tir. Ağrı kuzeyden Kars ve Iğdır, batıdan Erzurum ve Muş, güneyden ise Bitlis ve Van şehirleri ile çevrilidir. Ağrı ilinde dağlar sıra dağlar şeklinde uzanmaktadır. Ağrı ve çevre illere ziyaret etmek isteyenler internet sitemizi ziyaret ederek keyifli ve farklı bir yolculuğa yelken açabilirler.
Ağrı’ya Ne Zaman Gidilmeli?
Ağrı’nın iklimi karasal iklimdir. Kışları oldukça soğuk olan Ağrı yazları kurak ve sıcaktır. Ağrı’yı ziyaret etmek isteyenler ve Ağrı’nın doğal güzelliklerinden faydalanmak isteyenler en doğru dönem olan ilkbahar ve yaz mevsimlerini tercih edebilirler.
Ağrı’nın Tarihi
Ağrı ilinin tarihi çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. Ağrı ilinin geçmişi Paleolitik Çağ’a kadar uzanmaktadır. Ağrı’da eski dönemlere ait Mezopotamya ilişkilerini gösteren ve Tunç devrine ait bazı araç ve gereçler de tespit edilmiştir. Ağrı’ya yerleşen en eski topluluğun Humiler olduğu bilinmektedir. Humilerden sonra Urartu, Pers, Makedon, Roma ve Bizanslılar bu bölgede yaşamışlardır. Ağrı jeopolitik konumunun çok önemli bir yere sahip olması nedeniyle M.S. 7. yüzyılda Araplıların egemenliğine girmiştir. 11. yüzyılda ise Selçukluların egemenliğine giren Ağrı ili daha sonra İlhanlılar, Celayirliler, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlı İmparatorluğu egemenli altına girmiştir. I. Dünya Savaşı’nda Ruslar tarafından ele geçirilen Ağrı ili nihayet 1921 yılında Kars Antlaşması neticesinde Türkiye’ye verilmiştir.
Ağrı Nerede?
Ağrı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Çevresinde Kars, Erzurum, Muş, Kars, Iğdır, Bitlis ve Van illeri bulunmaktadır. Doğu illeri arasında bir bağlantı noktası olan ağrıya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Ağrı’nın İklimi ve Bitki Örtüsü
Ağrı’da araziler volkanik olması ve yağışların az olması nedeniyle dağlar oldukça çıplak kalmıştır. Ağrı’nın bitki örtüsü genellikle mera ve otlaklardan oluşmaktadır. Su kenarlarında ise söğüt ve kavak ağaçlarına rastlanmaktadır. Ağrı’da karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışlar oldukça soğuk ve sert geçerken yazlar sıcak ve kurak geçmektedir. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri ise oldukça kısadır. Türkiye’nin en soğuk ve en uzun kışının Ağrı’da geçtiği bilinmektedir. Yağmur az yağmaktadır. Yağmur yerine kar yağışı sık sık görülmektedir.
Ağrı Lezzetleri
Ağrı yöresinde hayvancılık oldukça gelişmiştir. Bu nedenle Ağrı’nın mutfağında hayvansal ürünler önemli bir yere sahiptir. Ağrı’nın zengin bir mutfak kültürüne sahip olması nedeniyle birçok yemek ortaya çıkmıştır. Bunlarda saç kavurma en çok bilinen ve çok lezzetli olan yemeklerinden biridir. Saç kavurmanın yanı sıra Gosteberg buğulama, Abdigör köftesi, Hengel, haşıl, erişte, kuymak, kete, bişi, erdek, hasude, bulgur pilavı, yalancı köfte, ekmek aşı, lalanga, ayran aşı, halise, çiriş ketesi, murtuğa ve ağızyakan ve deveci çorbası yine çok yapılan yöresel lezzetlerdendir.
Ağrı’da Gezilecek Yerler
Ağrı Dağı
Ağrı ili ismini Ağrı Dağı’ndan almaktadır. Ağrı’ya geldiğinizde Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na uğramadan Ağrı’dan ayrılmamanız önerilmektedir. Ağrı’nın turizm potansiyelinin büyük bir bölümünü Ağrı Dağı oluşturmaktadır. Özellikle doğa turizminde önemli bir yere sahip olan Ağrı Dağı’nda dağcılık, kampçılık, tırmanış, yürüyüş, ve yayla turizmi yapılmaktadır.
Ağrı’da Görülmesi Gereken Yerler
Ağrı’ya geldiğinizde görülmesi gereken belli başlı yerler bulunmaktadır. Ağrı’da pek çok doğal güzelliği ve tarihi güzelliği bulabilmeniz mümkündür. Ağrı’da görmeniz gereken belli başlı yerler arasında;
Hediyelik Eşya Ne Almalı?
Ağrıya geldiğinizde almanız gereken belirli başlı hediyeler bulunmaktadır. Ağrı’da küçükbaş hayvancılığın fazla yapılması nedeniyle halıcılık çok önemli bir yere sahiptir. Ağrı’ya geldiğinizde sevdiklerinize halı alabilirsiniz. Ayrıca kilim, kazak, keçe ve çorap gibi el sanatları çok geliştiği için sevdiklerinize bu güzel hediyeleri alabilirsiniz.
Bunları Yapmadan Ağrı’dan Gitmeyin
Ağrı’ya geldiğinizde belli başlı şeyleri yapmadan Ağrı’dan ayrılmamalısınız. Ağrı’ya geldiğinizde Dolunay Alışveriş Merkezi, Özerler Alışveriş Merkezi, Japon Pazarı alışveriş merkezlerine uğramadan Ağrı’dan ayrılmamanız gerekir. Ayrıca Ağrı’ya geldiğinizde Ağrı Dağı’nın güzelliklerini mutlaka görmelisiniz. Ağrı’ya geldiğinizde İshak Paşa Sarayı ve Doğubeyazıt Kalesi’nin tabiatın güzelliğini seyretmeden geri dönmemelisiniz. Ayrıca Meya Vadisi’nin yemyeşil sessizliği ve mavi gökyüzünü içerisine almasının yaşattığı sakinlik ve huzuru 3000 yıllık kaya evlerini seyrederek yaşayabilirsiniz.
Ağrı Havalimanları
Ağrı’da Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı adında 1 adet havalimanı bulunmaktadır.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Türkiye’nin ağrı ilinde bulunan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı sivil bir havalimanı olma özelliğine sahiptir. 2014 verilerine bakıldığında Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nın yolcu kapasitesi 201.140 kişidir. İç hat trafiğine açık olan bu havalimanında İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arasında her gün karşılıklı olarak tarifeli seferler düzenlenmektedir. Pisti 3000 metre uzunluğunda olan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nın eni ise 45 metredir. 8 Ocak 1997 yılında hizmete açılan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı apronun ve taksi yollarının genişletilmesi için bir süre tadilata uğramıştır. 2011 yılında tekrar açılan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda yeni terminal binası ve apron inşaatları devam etmektedir. Asıl ismi Ağrı Havalimanı olan bu havalimanın ismi 2015 yılının Temmuz ayında Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı olarak değiştirilmiştir. Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda 100 araç kapasiteli açık otopark bulunmaktadır. Ayrıca kapalı otopark çalışmaları devam eden Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı kısa sürede büyük gelişmeler göstermiştir.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Nasıl Ulaşılır?
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Ağrı merkeze 9 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çok uzak bir mesafede bulunmayan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na taksi ve servisler ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Servis
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaşmak isteyen vatandaşlar Ağrı Belediyesi tarafından uçuş saatlerine uygun olarak kaldırılan servisler sayesinde rahatlıkla ulaşım sağlayabilmektedir. Şehir merkezi ile havalimanı arasında seferler koyan belediye tarafından vatandaşların rahat ve konforlu bir şekilde havalimanına ulaşması amaçlanmaktadır. Sadece şehir merkezi için değil ilçelere gidecek yolcuların ulaşım imkanını karşılayabilmek için servis araçları koyulmuştur.
Taksi
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda airport taksi hizmeti sunulmaktadır. Havalimanına bağlı olarak çalışan bu taksiler sayesinde havalimanına rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Havalimanı tarafından belirlenen tarifelerle işleyen taksiler uygun fiyatlarla taşıma işlemleri gerçekleştirmektedir.
En Ucuz Amasya Uçak Bileti Satın Al
Amasya’ya yolculuk yapacaklar için uygun fiyatlarla uçak bileti satın alma fırsatı yakalayabilirler. İnternet üzerinden uçak bileti satın alma hem çok kolay hem de çok uygun fiyatlarla satın alınabilmektedir. İnternet sitemiz sayesinde keyifli bir uçak yolculuğu geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca belirli gün ve tarihlerde yapılan kampanya ve fırsatlardan yararlanarak daha uygun fiyatlarla uçak bile bulma imkanı yaratılmaktadır. Amasya hem doğa güzelliği hem de tarihi güzellikleri nedeniyle mutlaka görülmesi gereken şehirler arasındadır. İnternet sitemiz aracılığıyla Amasya’ya en kolay şekilde ulaşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Amasya doğuda tokat, güneyde Yozgat, batıda Çorum, kuzeyde Samsun illeri ile çevrili bir ilimizdir. Amasya Yeşilırmak ile Orta Karadeniz Dağları arasında oluşturulmuş bir vadinin üzerine kurulmuştur. Amasya’nın yüz ölçümü 5702 km2’dir Amasya’nın nüfusu ise 321.913 kişidir. Amasya’nın ilçeleri ise Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merkez, Merzifon, Suluova ve Taşova’dır. Akdağ, Tavşan Dağı, İnegöl Dağı, Kocacık Tepesi, Kırklar Dağı, Ferhat Dağı Amasya’nın önemli dağlarıdır. Amasya sulama açısından çok elverişli olduğu için verimli ovaları bulunmaktadır. Borabey Gölü Amasya’nın en önemli gölüdür. Sizlerde uygun fiyatlarla uçak bileti satın alarak Amasya’nın tüm doğal ve tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakalayabilirsiniz.
Amasya’ya Ne Zaman Gitmeli?
Amasya ilinde Karadeniz iklimi hakimdir. Karadeniz ikliminin yanı sıra karasal iklimde yaşanan Amasya’da geçiş iklimi bulunmaktadır. Ancak iki iklim arasında kalan Amasya’da ne yazlar çok kurak ne de kışlar çok yağışlı değildir. Bu nedenle bahar ayları ile yaz ayları Amasya’ya gitmek için en uygun tarihler olarak gösterilebilmektedir.
Kayseri’nin Tarihi
Amasya’da ilk yerleşim M.Ö. 5500 yıl önce gerçekleştiği belirtilmektedir. Antik çağdan bu yana Amasya’da Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı medeniyetleri yaşamıştır. Amasya Osmanlı topraklarına 1386 yılında katıldığı belirtilmektedir. Amasya’ya Osmanlı padişah ve şehzadelerinin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle bu ilimiz şehzadeler şehri olarak anılmaktadır. Amasya Kurtuluş Savaşı esnasında da çok tercih edilen şehirlerimizden biri haline gelmiştir. 19 Mayıs 1919 yılında başlayan Milli Mücadele’nin ilk adımı Amasya’da atılmıştır. 12 Haziran 1919 yılında Mustafa Kemal’in Amasya’ya gelmesi, ve milli mücadele planlarının bu bölgelerde hazırlanması nedeniyle Amasya önemli şehirler arasındadır. Ayrıca Amasya Tamimi ile bilinen Amasya şehri birçok konuda öncülük etmiştir.
Amasya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü
Amasya Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu bölgeleri iklimi arasında kalmaktadır. Yazları sıcak geçen Amasya’da kışlar yüksek yerlerde soğuk alçak yerlerde ise mutedildir. Kar ve yağmur alan bir bölge olmasına rağmen genel olarak çok yağış almamaktadır. İklimi Karadeniz ikliminin karasal etkilerle biraz daha değişikliğe uğramış şeklidir. Amasya’nın bitki örtüsünün bir kısmı orman bir kısmı ise meradır. Amasya’da dağ yamaçları karaçam, kayın ve ardıç ağaçlarıyla çevrilidir.
Amasya’nın Lezzetleri
Amasya hem tarihi hem kültür düzeyi bakımından oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Yöresel lezzetlerin çok fazla olduğu Amasya’da en meşhur yemekler arasında çatal çorba, cırıkda-cızlak (akıtma), helle çorbası, ekmekaşı (papara), kesme ibik çorbası, toyga çorbası, cilbir, bakla dolması, hengel (kıymasız mantı), pancar (pastırmalı), kabak kabuklu pilav, sirkeli ciğer, yuka tatlısı (yufka patlıcanlı pilav tatlısı), gömlek kadayıfı, halbur tatlısı, zerdali gallesi, vişneli ekmek (Amasya çöreği), sini su böreği (Amasya usulü) ve yakasal böreği gelmektedir. Amasya’ya geldiğinizde bu birbirinden farklı lezzetleri tatmadan Amasya’dan ayrılmamanız gerekmektedir.
Amasya’da Gezilecek Yerler
Amasya tarihi bir hayli eski olduğu için gezilecek ve görülecek birçok yer bulunmaktadır.
Amasya Müzeleri
Amasya Müzesi, Hazeranlar Konağı Müze Ev, Minyatür Amasya Müzesi
Amasya Medreseleri
Hakala Yolpınar Köyü Kasım Bey Medresesi
Amasya Doğal Güzellikleri
Amasya’da tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzelliklerde çok önemli bir yere sahiptir. Borabay Gölü, Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Aynalı Mağara ve Terziköy Kaplıcası Amasya’nın önemli doğal güzellikleridir.
Hazeranlar Konağı
Osmanlı döneminin önemli sivil mimari örnekleridir. 1872 yılında yapılan bu konak Konak Defterdar Hasan Talat Efendi tarafından kız kardeşi Hazeran Hanım adına yapılmıştır.
Amasya Camileri
Hediyelik Eşya Ne Almalı?
Amasya tarihi ve kültürel bakımdan çok zengin bir il olduğu için birçok hediyelik eşya bulmanız mümkündür. Amasya’dan el askısı yazmalar, yemenler, ev yapımı kuşburnu ezmesi, pirinç ve elma alabilir ve yakınlarınıza hediye edebilirsiniz.
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Amasya’ya gittiyseniz Amasya Müzesi’nin Mumyalar Bölümü’nü ve Hitit Tanrı Heykeli’ni görmeden Amasya’dan ayrılmayın. Yeşilırmak Yalı Boyu’nda Amasya Evleri’ni gezmeden,
Kral Kaya Mezarları’nı ziyaret etmeden Amasya’dan ayrılmamanız gerekmektedir. Amasya’nın önemli değerlerinden biri olan Kral Kaya Mezarları’nı ziyaret etmeden, II. Bayezid Külliyesi, Bimarhaneyi gezmeden, Borabay gölünü görmeden, Amasya’ya gelmiş sayılmazsınız. Ayrıca Amasya’ya özgü misket elmasını da mutlaka almalısınız.
Amasya Havalimanları
Amasya’da Amasya Merzifon Havalimanı olmak üzere 1 adet havalimanı bulunmaktadır.
Amasya Merzifon Havalimanı
Amasya Merzifon Havalimanı Merzifon’a 6 km, Amasya’ya ise 45 km uzaklıktadır. Çorum’a 63 km uzaklıkta bulunan Amasya Merzifon Havalimanı 2008 yılında sivil hava trafiğine açılmış ve iç hat tarifeli seferlere başlanılmıştır. Amasya Merzifon Havalimanı coğrafi konumu nedeniyle Tokat, Çorum ve Samsun gibi illere yakın olduğu için bu şehirlerdeki vatandaşlara da hizmet sunulmaktadır.
Antalya Merzifon Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Amasya Merzifon Havalimanı’na Havaş servisleriyle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca havalimanında hizmet veren rent a car sistemi ile araç kiralayabilir ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Amasya Merzifon Havalimanı’nda bağlı tarifelerle çalışan taksiler sayesinde uygun fiyatlarla havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Amasya Merzifon Havalimanı’na ulaşım için en çok tercih edilen Havaş transfer araçlarıdır. Hem konforlu hem de uygun fiyatlarla servis hizmeti sunulmaktadır.