Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Çanakkale - Amasya Uçak Bileti


En Ucuz Amasya Uçak Bileti Satın Al

Amasya’ya yolculuk yapacaklar için uygun fiyatlarla uçak bileti satın alma fırsatı yakalayabilirler. İnternet üzerinden uçak bileti satın alma hem çok kolay hem de çok uygun fiyatlarla satın alınabilmektedir. İnternet sitemiz sayesinde keyifli bir uçak yolculuğu geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca belirli gün ve tarihlerde yapılan kampanya ve fırsatlardan yararlanarak daha uygun fiyatlarla uçak bile bulma imkanı yaratılmaktadır. Amasya hem doğa güzelliği hem de tarihi güzellikleri nedeniyle mutlaka görülmesi gereken şehirler arasındadır. İnternet sitemiz aracılığıyla Amasya’ya en kolay şekilde ulaşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Amasya doğuda tokat, güneyde Yozgat, batıda Çorum, kuzeyde Samsun illeri ile çevrili bir ilimizdir. Amasya Yeşilırmak ile Orta Karadeniz Dağları arasında oluşturulmuş bir vadinin üzerine kurulmuştur. Amasya’nın yüz ölçümü 5702 km2’dir Amasya’nın nüfusu ise 321.913 kişidir. Amasya’nın ilçeleri ise Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merkez, Merzifon, Suluova ve Taşova’dır. Akdağ, Tavşan Dağı, İnegöl Dağı, Kocacık Tepesi, Kırklar Dağı, Ferhat Dağı Amasya’nın önemli dağlarıdır. Amasya sulama açısından çok elverişli olduğu için verimli ovaları bulunmaktadır. Borabey Gölü Amasya’nın en önemli gölüdür.  Sizlerde uygun fiyatlarla uçak bileti satın alarak Amasya’nın tüm doğal ve tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Amasya’ya Ne Zaman Gitmeli?

Amasya ilinde Karadeniz iklimi hakimdir. Karadeniz ikliminin yanı sıra karasal iklimde yaşanan Amasya’da geçiş iklimi bulunmaktadır. Ancak iki iklim arasında kalan Amasya’da ne yazlar çok kurak ne de kışlar çok yağışlı değildir. Bu nedenle bahar ayları ile yaz ayları Amasya’ya gitmek için en uygun tarihler olarak gösterilebilmektedir.

Kayseri’nin Tarihi

Amasya’da ilk yerleşim M.Ö. 5500 yıl önce gerçekleştiği belirtilmektedir. Antik çağdan bu yana Amasya’da Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı medeniyetleri yaşamıştır. Amasya Osmanlı topraklarına 1386 yılında katıldığı belirtilmektedir. Amasya’ya Osmanlı padişah ve şehzadelerinin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle bu ilimiz şehzadeler şehri olarak anılmaktadır. Amasya Kurtuluş Savaşı esnasında da çok tercih edilen şehirlerimizden biri haline gelmiştir. 19 Mayıs 1919 yılında başlayan Milli Mücadele’nin ilk adımı Amasya’da atılmıştır. 12 Haziran 1919 yılında Mustafa Kemal’in Amasya’ya gelmesi, ve milli mücadele planlarının bu bölgelerde hazırlanması nedeniyle Amasya önemli şehirler arasındadır. Ayrıca Amasya Tamimi ile bilinen Amasya şehri birçok konuda öncülük etmiştir.

Amasya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

Amasya Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu bölgeleri iklimi arasında kalmaktadır. Yazları sıcak geçen Amasya’da kışlar yüksek yerlerde soğuk alçak yerlerde ise mutedildir. Kar ve yağmur alan bir bölge olmasına rağmen genel olarak çok yağış almamaktadır. İklimi Karadeniz ikliminin karasal etkilerle biraz daha değişikliğe uğramış şeklidir. Amasya’nın bitki örtüsünün bir kısmı orman bir kısmı ise meradır. Amasya’da dağ yamaçları karaçam, kayın ve ardıç ağaçlarıyla çevrilidir.

Amasya’nın Lezzetleri

Amasya hem tarihi hem kültür düzeyi bakımından oldukça zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.  Yöresel lezzetlerin çok fazla olduğu Amasya’da en meşhur yemekler arasında çatal çorba, cırıkda-cızlak (akıtma), helle çorbası, ekmekaşı (papara), kesme ibik çorbası, toyga çorbası, cilbir, bakla dolması, hengel (kıymasız mantı), pancar (pastırmalı), kabak kabuklu pilav, sirkeli ciğer, yuka tatlısı (yufka patlıcanlı pilav tatlısı), gömlek kadayıfı, halbur tatlısı, zerdali gallesi, vişneli ekmek (Amasya çöreği), sini su böreği (Amasya usulü) ve yakasal böreği gelmektedir. Amasya’ya geldiğinizde bu birbirinden farklı lezzetleri tatmadan Amasya’dan ayrılmamanız gerekmektedir.

Amasya’da Gezilecek Yerler

Amasya tarihi bir hayli eski olduğu için gezilecek ve görülecek birçok yer bulunmaktadır.

Amasya Müzeleri

 Amasya Müzesi, Hazeranlar Konağı Müze Ev, Minyatür Amasya Müzesi

Amasya Medreseleri

Çelebi Mehmet Medresesi, Haliliye Medresesi, Bimarhane (Darüşşifa), Sultan II. Bayezid Külliyesi, Kapı Ağa Medresesi, Gök Medresesi, Küçük Ağa Medresesi, Büyük Ağa Medresesi,

Hakala Yolpınar Köyü Kasım Bey Medresesi

Amasya Doğal Güzellikleri

Amasya’da tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzelliklerde çok önemli bir yere sahiptir. Borabay Gölü, Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Aynalı Mağara ve Terziköy Kaplıcası Amasya’nın önemli doğal güzellikleridir.

Hazeranlar Konağı

Osmanlı döneminin önemli sivil mimari örnekleridir. 1872 yılında yapılan bu konak Konak Defterdar Hasan Talat Efendi tarafından kız kardeşi Hazeran Hanım adına yapılmıştır.

Amasya’nın Kaleleri ve Kaya Mezarları

Amasya Kalesi, Kral Kaya Mezarları, Aynalı Mağara ve Ferhat Su Kanalı

Amasya Camileri

  • Fethiye Camii (Bizans- Danişmend 11. yy.)
  • Gümüşlü Camii (1326)
  • Saraçhane Camii (1372)
  • Çilehane Camii (1413)
  • Medreseönü Camii (1427) Merzifon (II. Murad Camii)
  • Yörgüç Camii (1428)
  • Yörgüç Rüstem Paşa Camii (1429) Gümüş
  • Hızırpaşa Camii (1466)
  • Kilari Süleyman Ağa Camii (1489)
  • Bayezid Külliyesi (1486)
  • Mehmet Paşa Camii (1486)
  • Şamlar Ayas Ağa Camii (1495)
  • Sofular Abdullah Paşa Camii (1502)
  • Hatuniye Camii (1510)
  • Pir Mehmet Çelebi Camii (15. Yy.)
  • Temenna Mescidi (1567)
  • Sofular Camii (15- 16. Yy.) Merzifon
  • Bozacı Camii (16- 17. Yy.) Merzifon
  • Merzifonlu Kara Mustafa Paşa C. (1666)
  • Darphane Camii (18. Yy.) Gümüş
  • Maden Camii (1800) Gümüş
  • Azeriler Camii (1876- 1895)

Amasya’nın Ahşap Camileri

  • Abide Hatun Camii (1680)
  • Eyüp Çelebi Camii (1725) Merzifon
  • Hacı Hasan Camii (1714) Merzifon
  • Çay Camii(1774)
  • Eski Kışlacık Köyü Camii (1865)
  • Aşağı Baraklı Camii (1870)
  • Kaleköy Camii (1870)
  • Yukarı Baraklı Camii (1875)
  • Ziyaret Camii (19. Yy.)
  • Şıhlar Köyü Camii (1924)
  • Eliktekke Köyü Camii (1928)
  • Müftü Camii (20. Yy.) Gümüşhacıköy
  • Kızılca İstasyon Camii (1956)

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Amasya tarihi ve kültürel bakımdan çok zengin bir il olduğu için birçok hediyelik eşya bulmanız mümkündür. Amasya’dan el askısı yazmalar, yemenler, ev yapımı kuşburnu ezmesi, pirinç ve elma alabilir ve yakınlarınıza hediye edebilirsiniz.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Amasya’ya gittiyseniz Amasya Müzesi’nin Mumyalar Bölümü’nü ve Hitit Tanrı Heykeli’ni görmeden Amasya’dan ayrılmayın. Yeşilırmak Yalı Boyu’nda Amasya Evleri’ni gezmeden,

Kral Kaya Mezarları’nı ziyaret etmeden Amasya’dan ayrılmamanız gerekmektedir. Amasya’nın önemli değerlerinden biri olan Kral Kaya Mezarları’nı ziyaret etmeden, II. Bayezid Külliyesi, Bimarhaneyi gezmeden, Borabay gölünü görmeden, Amasya’ya gelmiş sayılmazsınız. Ayrıca Amasya’ya özgü misket elmasını da mutlaka almalısınız.

Amasya Havalimanları

Amasya’da Amasya Merzifon Havalimanı olmak üzere 1 adet havalimanı bulunmaktadır.

Amasya Merzifon Havalimanı

Amasya Merzifon Havalimanı Merzifon’a 6 km, Amasya’ya ise 45 km uzaklıktadır. Çorum’a 63 km uzaklıkta bulunan Amasya Merzifon Havalimanı 2008 yılında sivil hava trafiğine açılmış ve iç hat tarifeli seferlere başlanılmıştır. Amasya Merzifon Havalimanı coğrafi konumu nedeniyle Tokat, Çorum ve Samsun gibi illere yakın olduğu için bu şehirlerdeki vatandaşlara da hizmet sunulmaktadır.

Antalya Merzifon Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Amasya Merzifon Havalimanı’na Havaş servisleriyle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca havalimanında hizmet veren rent a car sistemi ile araç kiralayabilir ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Amasya Merzifon Havalimanı’nda bağlı tarifelerle çalışan taksiler sayesinde uygun fiyatlarla havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Amasya Merzifon Havalimanı’na ulaşım için en çok tercih edilen Havaş transfer araçlarıdır. Hem konforlu hem de uygun fiyatlarla servis hizmeti sunulmaktadır.

 

 


Çanakkale - Amasya uçak bileti

En Ucuz Çanakkale Uçak Bileti Satın Al

Çanakkale şehrini seyahat etmek için en ucuz uçak bileti seçenekleri sadece sitemiz tarafından güvenilir ve kaliteli bir şekilde verilmektedir. Otobüslerde saatlerce yolculuk yapıp tatilinizin nasıl geçeceğini anlamamak istemiyorsanız uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. Seyahat ettiğiniz süre boyunca rahat ve konforlu ucuz uçak bileti ile oldukça keyifli zaman geçirebiliyorsunuz. Sitemiz üzerinden en ucuzdan en pahalıya sıralı bir şekilde biletleri görebilirsiniz. Çanakkale’nin keşfine çıkmak için tam zamanı değil mi? Kaç yüz yıllık tarihi içerisinde barındıran eşsiz güzellikleri ile keşif yapılması gereken bir yerdir.

Sitemiz üzerinden binlerce firmanın uçak biletine ulaşabilirsiniz. Çanakkale şehrinin en güzel yanı ise binlerce şehitlerin anıtlarını görebiliyorsunuz. Uçak biletlerini otobüs fiyatına alabiliyorken 2 hafta önce kadar alındığında daha uygun fiyatlara ve kampanyalı fiyatlarla sahip olabiliyorsunuz. Seyahat programınızı yapmanız için tam fırsatı…

Çanakkale Tarihi

Antik çağdan kalan kalıntılar il sınırları içerisinde bulunuyor. Osmanlılar şehre Trakya üzerinden geçiş yapmışlardır. İl merkezi eskiden Biga olmuştur. Daha sonra Cumhuriyet dönemi gelince kazanılmış olan başarılar nedeniyle adını Çanakkale olarak almıştır. Yaşadığı yorgunluklar ve savaşlar nedeniyle adını kazanmıştır. Çanakkale en çok şehitler anıtı ile bilinen bir şehirdir. Tarihin en büyük anıtı Çanakkale Şehitler Anıtıdır.

Çanakkale’ye Ne Zaman Gidilmeli

Çanakkale yaz ve kış aylarında ziyaret edilebilen bir şehirdir. Her mevsim ayrı bir güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenle yazın da kışında ziyaret edebilirsiniz. Yaz aylarında daha az yağış görülmektedir. Kışın biraz daha soğuk ve yağışlı günler geçiriyor.

Çanakkale İklimi ve Bitki Örtüsü

Doğal bir yağış oluşturan iklimi bulunuyor. Çanakkale’nin %55’i ormanla kaplıdır. Bu nedenle önemli bitki alanları bulunuyor. En başta gelen ise 1994 yılında yapılan milli park ilan edilen Kazdağları geliyor.

Çanakkale Lezzetleri

  • Çanakkale Katmeri
  • Kabaklı Şara Şura
  • Meyveli Tatlısı
  • Ton balıklı Bozcaada salatası
  • Bakla keşkeği
  • Peynir helvası
  • Piruhu
  • Kraliçenin Tacı
  • Izgara Sardalye
  • Kâğıtta Sardalye
  • Ateş ve Fırında Pilaki
  • Balık Çorbası
  • Asma Yaprağında Sardalye
  • Kabaklı Saroz Böreği
  • Sardalye Tuzlama

Çanakkale’den Ayrılmadan Kesin Tatmanız Gereken Lezzetler

Tuzlama tadını asla kaçırmamalısınız. Çanakkale katmeri sadece Çanakkale şehrine ait bir lezzettir. Kesinlikle keşfedilmesi gerekiyor. Eğer Çanakkale’ye yolunuz düşerse lezzetlerle birlikte fotoğraf albümü oluşturmalısınız. İnanın işe yarayacak. Bir daha hiçbir yerde tadını bulamayacağınız lezzetlerden kendinize bir üçgen oluşturun. Gezdiğiniz her yerde kabaklı Saroz böreğini yanınızda taşıyın atıştırmalık için oldukça lezzetli oluyor. Her bir lezzeti ayrı bir damak tadını andırıyor. Çarşısına gittiğiniz de sizlere misafir olarak iyi şekilde ağırlayan cana yakın ev sahipleri bulunuyor.

Çanakkale Alışveriş Merkezleri

  • Şirin Alışveriş Merkezi
  • Kipa Çanakkale AVM
  • 17 Burda
  • Arda Zücaciye
  • Kıyı AVM

Bunları Yapmadan Çanakkale’den Ayrılmayın

Şehitler anıtını ziyaret ederek muhakkak oranın havasını solumalısınız. Aynalı çarşıya geçerek fotoğraf çekilmelisiniz. Truva antik kenti ziyaret etmelisiniz. Müzeleri ziyaret ederek her birinden ayrı bir fotoğraf karesi almalısınız. Eşsiz güzellikleri ve tarihi turları ile keşfe çıkmalısınız. Hediyelik eşya dükkanlarında sevdiklerinize hediyeler almalısınız.

Çanakkale Hediyelik Eşyaları

Kesinlikle almanızı önereceğimiz şehitler anıtına ait biblo şeklindeki eşyalardır. Çanakkale hatırası olarak aynalı çarşıdan ayna alarak arkasına sevdiklerinizin ismini yazdırabilirsiniz. Sanırım bu hediyeden daha değerli bir hediye görünmez değil mi?

Çanakkale’de Görülmesi Gereken Yerler

  • Çanakkale Şehitleri Anıtı
  • Çanakkale Deniz Müzesi
  • Truva Antik Kenti
  • Kabatepe Kumsalı
  • Askeri Deniz Müzesi
  • Habbele Plajı
  • Aydıncık Sahil
  • Aynalı Çarşı
  • Dardanos Plajı
  • Ataol Şarapları
  • SPA Merkezleri
  • Tarihi ve Kültürel Miras Turları
  • Özel ve Hediyelik Eşya dükkânları

Çanakkale Havalimanları

Çanakkale de sadece bir adet havalimanı bulunuyor. Adını verdiği havalimanı şehir merkezine sadece 5km uzaklıkta yer almaktadır.

Çanakkale Havalimanı

1995 yılında hizmete girmiş olan sivil ve askeri kategori içerisinde olan bir havalimanıdır. 2350 x 45 metre ebatlarında bir adet beton kaplama pistine sahiptir. 144 m2 olup 40 araç kapasiteli otoparka sahiptir. 2008 yılında açılmış olan yeni terminal ile yolcu kapasitesini arttırmıştır.

Çanakkale Havalimanına Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine 5km uzaklıkta olduğu için ulaşımı oldukça kolaydır.

  • Özel Araç
  • Taksi
  • Dolmuş
  • Otobüs
  • Özel VİP araç

Ulaşım tercihleri ile kolayca havalimanına gidebilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: