Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Giresun - Denizli Uçak Bileti


En Ucuz Denizli Uçak Bileti Satın Al

Türkiye’nin nadide şehirlerinden biri olan Denizli gerek turizmiyle gerek gezilip görülecek yerleri ile oldukça turistik bir şehirdir. Eğer Denizli’ye gitmek istiyorsanız hemen uçak bileti satın alabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak oldukça uygun fiyatlara bilet alabileceksiniz. Nereden nasıl bilet alacağınız konusu kafanızı karıştırmasın. En ucuz Denizli uçak biletlerine internetten ulaşabilmek oldukça mümkündür. Özellikle de güvenilir uçak bileti satan internet sitelerine girerek kolaylıkla bu işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Son zamanlarda tek bir internet sayfası üzerinden bilet alım satımları gerçekleşmektedir. Bu sayede Denizli uçuşları ile ilgili oldukça detaylı bilgiler alabilmek mümkün hale gelmiş bulunmaktadır. Denizli’ye gitmek için internetten ucuz uçak bileti satın alabilir ve otobüsten bile daha uygun fiyata Denizli’ye varabilirsiniz.

Yolda geçireceğiniz süreleri Denizli’de geçirebilirsiniz. Bu sayede beklemeden hemen satın aldığınız biletler ile Denizli’nin muhteşem atmosferine merhaba diyebileceksiniz. Denizli’de dillere destan olan doğal güzellikler ve travertenleri bulabileceksiniz. Tarihi güzellikler, akıl almaz doğası, şifalı kaplıca suları, havza ve akarsuları ile gelen turistlerini karşılamaktadır. Bu sayede yerli ve yabancı turistlerin büyük bir ilgi ile Denizli’ye gelmesi, memnuniyet ile de noktalanmasını beraberinde getirmektedir.

Denizli’ye Ne Zaman Gidilir?

Denizli isminin aksine deniz olmayan bir şehir olarak karasal iklim özelliklerini gösterir. Bunun yanı sıra Ege’nin ılıman iklimi de bazı ilçelerinde sezilebilmektedir. Daha çok karasal iklim içerdiği için kışları sert geçer. Yazları ise aksine oldukça sıcak geçmektedir. Fakat Denizli’nin en güzel olduğu mevsimler kuşkusuz ki ilkbahar aylarıdır. Yazın da turist akınına uğrasa da ilkbaharda gezip görülecek çok daha fazla alan bulunmaktadır.

Eğer uçak bileti rezervasyonu yaptıracaksanız mutlaka erkenden yaptırmalısınız. Eğer sonlara kadar beklerseniz hem bilet fiyatları alacak hem de rekabetten dolayı koltuk bulamayacaksınız. Promosyonlu ve kampanyalı olan biletlerden satın alarak Denizli’ye hemen yolculuğa çıkabilirsiniz.

Denizli’nin Lezzetleri

Denizli’nin Dillere Destan Çorbaları

Osmanlı ve Türk mutfağının birbirinden eşsiz lezzetleri ile sizler de Denizli’de oldukça farklı çorbalar tadabileceksiniz. Bu çorbalar genel olarak hem geleneksel hem de yöresel tatlar içermektedir. Denizli yöresinin olmazsa olmaz çorbaları şu şekilde sıralanmaktadır.

  • Kedi börülcesi çorbası,
  • Ovmaç çorbası,
  • Kuru börülce çorbası,
  • Tarhana çorbası,
  • Yöresel mercimek çorbası,
  • Domates çorbası

Denizli’nin Patlıcan Yemekleri

Denizli’ye gelip de patlıcana özgü bir yemek görmemek mümkün değildir. Özellikle de etli patlıcan yemekleri oldukça sıkça yapılan yemeklerin başında gelmektedir. Ayrıca kuru patlıcan dolması da damaklarda efsane tatlar bırakan eşsiz bir lezzet ürünüdür. Bunun yanı sıra patlıcan gözlemesini hiç denemediyseniz mutlaka Denizli’de bu yemeğin tadına bakmalısınız. Daha sonra evde denemek isteseniz de burada yöre halkının yaptığı gibi bir tada ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Denizli’nin İştah Açan Salataları

Salata denilince Ege’nin bir kolu olan Denizli akla gelmektedir. Bugüne kadar hiç tatmadığınız, farklı salatalar yemek istiyorsanız o halde mutlaka börülce salatasını tatmalısınız. Filiz salatası ve ebe gümeci salatası da eşsiz tatlar sunan salatalar arasında yerini korumaktadır. Ayrıca oldukça hafif ve dünyaya yayılmış olan lezzetli zeytinyağlarının da tadına bakmalısınız. Hatta eve dönerken yanınızda da taşıyabileceğiniz kadar hakiki zeytinyağı almayı unutmamalısınız.

Hamur İşleri Denizli’den Sorulur

Ege Bölgesi kadınları hem çalışkan hem de ev işlerinde ustadır. Aşçılara taş çıkartacak yemekleri ile damakları şenlendirmektedir. Hangi evin kapısını çalsanız mutlaka hamur işlerinden bulabileceksiniz. Denizli’nin kadınları evlerinde yufka, şipit ve bazlama gibi birbirinden farklı yiyecekleri evlerinde yapmaktadır. Bunun yanı sıra halk arasında esprili bir dille anılan yat geber ekmeği de gece yatmadan önce yemek yeme alışkanlığı olan Denizlilerin yöresel bir ekmeğidir.

Denizli’de Gezilmesi Gereken Yerler

Kaplıcalar: Bilindiği üzere kırıklı yapısı sayesinde Ege Bölgesi’nde sıcak su ve termal sular oldukça fazla oranda bulunmaktadır. Bu kaplıcalardan başlıcaları şu şekildedir; Gölemezli Kaplıcası, Sarayköy Kaplıcaları, Kızıl dere Kaplıcası, Çizmeli Kaplıcaları ve Kara hayıt Kaplıcaları ve Tekkeköy Kaplıcası olarak sıralanabilmektedir. Yerli yabancı tüm turistlerin bu termal sular ve kaplıcalar yoğun ilgisini çekmektedir. Şifa bulmak için dünyanın 4 bir yanından buraya gelinmektedir.

Tarihi Yapılar: Denizli baştan ayağa tarihi mekânlar ile doludur. Adeta tarih kokan bu şehir, şehrin en bilinen tatil cenneti olan Pamukkale ile zirveye çıkmaktadır. Tüm turistlerin buraya akın etmesi sağlanmaktadır. Ayrıca Denizli’nin girişinde Akhan Kervansaray’ı bulunmaktadır. Bu yapı şehrin merkezini temsil etmektedir. Antik kentler de Denizli’nin oldukça etkileyici mekânları arasında yer almaktadır.

Pamukkale: Çoğu kişi Pamukkale’yi bir şehir olarak bilse de aslında Denizli’nin en önemli yerleşim birimlerinden biridir. UNESCO’nun listesine göre Dünya Miras Listesi’nde bulunmaktadır. Pamukkale denilince akla traventerler gelmektedir. Bu bölüm tüm Türkiye ve yabancı turistler tarafından bilinmektedir. Bu nedenle de turistlerin uğrak yeri haline gelmiş bulunmaktadır.

Bunları Yapmadan Denizli’den Gitmeyin

Denizli gidilip görülmesi gereken efsanevi mekânlara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle de yılın belirli zamanları gidildiğinde hoş ve unutulmaz geziler düzenleyebileceğinizin garantisini verebilmekteyiz. Denizli’de yöresel yiyeceklerin tadına mutlaka bakmalısınız. Ayrıca antik kentler ve şelaleleri gezmeye gittiğinizde fotoğraf makinenizi de yanınızdan ayırmamalısınız. Kaplıca gibi sıcak su termallerinin sağlık veren etkisini mutlaka yaşamalısınız. Bu deneyim sayesinde hayatınız boyunca unutamayacağınız bir ferahlama hissi yaşayacaksınız.

Denizli’de Alışveriş Önerileri

Denizli’ye gelip tarihi ve doğal güzellikleri gezerken gözünüze çarpan birçok farklı eşya ve yiyecek olacaktır. Bunlar hem sizler hem de sevdikleriniz için hatıra olabilecek veya damaklarında hoş bir tat bırakabilecek özellikte olmaktadır. Genelde Denizli’nin en meşhur el sanatı bıçak ve yatağandır. Bu nedenle sevdiklerinize unutulmaz ve farklı bir hediye vermek istiyorsanız o halde bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca eliniz boş dönmek istemiyorsanız bir bavul da yiyeceklere ayırabilirsiniz. Denizli’nin helvası, şekerleme ve lokumları meşhurdur. Bunun yanı sıra el oyası ve el sanatları ürünlerinden satın alarak hatıralarınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca Honaz Kirazı ismi verilen hediyelik eşyalar da sevdiklerinizi bir hayli mutlu edecek hediyelik eşyalar arasında yer almaktadır.

Denizli Ulaşım

Çardak Havaalanı

Denizliye gidebilmek için en makul yol mutlaka hava yollarıdır. Denizli’de gezilip görülecek çok fazla yer var ve zamanınızı otobüs yolculuklarında yorularak geçirmemelisiniz. Bu nedenle de 1991 yılında faaliyete başlayan ve gün geçtikçe kendisini değiştirip geliştiren hava alanına iniş yapabilirsiniz. Denizli’ye havaalanından sonra 65 km kadar bir yol gitmeniz gerekecektir. Çardak ilçesi içinse 5 km gitmeniz yeterli olacaktır.

Taksi: Eğer Denizli Çardak Havaalanında indiyseniz veya havaalanına gitmek istiyorsanız taksi yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Taksi fiyatları fix olarak sabitlenmiştir. Bu nedenle bindiğinizde aynı dolmuşa biner gibi ne kadar ödeyeceğinizi bilerek binmiş olacaksınız.

Otobüs: Çardak havaalanında indikten sonra şehrin merkezine, otellere ve otogara istediğiniz zaman otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sayede oldukça cüzi rakamlara seyahatinize başlamış olacaksınız.

Araç kiralama: Rent a Car servisini kullanmak istiyorsanız hava alanında indiğiniz andan itibaren kolaylıkla araç kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kiralayacağınız arabayı Denizli’ye gelmeden de kolaylıkla kiralamanız mümkün olacaktır.


Giresun - Denizli uçak bileti

En Ucuz Giresun Uçak Bileti Satın Al

Karadeniz’in gözde şehirlerinden olan Giresun 24 Temmuz 2011’de temelleri atılmış olan ve dünyada deniz üzerine inşası gerçekleşmiş 3. havaalanının açılışıyla birlikte daha konforlu seyahat edebileceğiniz bir durak haline gelmiştir. Şüphesiz ki en kolay ulaşım yolu olan havayoludur. Hava yolları üzerinden yapılan bu taşıma hizmeti sonucunda bu firmaların oluşturmuş olduğu kampanyalarca ucuz uçak bileti almak daha da kolaylaşıyor. Giresun’a uçakla seyahat etmek istiyorsanız, en ucuz Giresun uçak bileti fiyatlarını, seyahat etmek istediğiniz tarihi seçerek sistemimiz üstünden bilet fiyatlarını sorgulatabilir ve istediğiniz an uçak bileti alma olanağına sahip olabilirsiniz.

Hava yolları ile seyahat etmek zamandan tasarruf etmenin yanı sıra konforlu bir yolculuğa da imkan sunar. İş için ya da gezmek amaçlı çıkılan yolculuklarda yolda yorulmak yerine hava yollarının konforunu yaşamak enerjinizi yapacaklarına ayırmak için birden çok firmanın uçak biletlerine ucuz uçak bileti almak için sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Giresun’un Tarihçesi

Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan Giresun Türkmen beyi emir oğlu Süleyman Bey tarafından 1397 senesinde fethedilip Türk yurdu halini almıştır. Eski Türklerde adı Vilayet-i Çepni olarak bilinir. Oldukça eskiye dayanan tarihiyle Giresun Türkiye’de kurtuluşu olmayan tek ildir. Çin seddinden sonraki en uzun sed yine Giresun’da bulunmaktadır. Ayrıca Giresun dünya fındığının üçte birini karşılamaktadır. Aynı zamanda yurt dışında bulunan en çok Türk Giresunlulardadır. Bir Miletos kolonisi olarak kurulan Giresun’un yunan dilinde adı Kerasus olup bölgede bulunan yabani kiraz ağaçlarından kaynaklı kiraz diyarı olabileceği rivayeti dolayısıyla kirazın da anavatanıdır.

Giresun Nerede

Giresun ülkemizin kuzeyinde yer alan Karadeniz bölgesinin doğu bölümünde yer alır. Karadeniz kıyısı boyunca oldukça alçak ve dar düzlüklerden oluşup bir kıyı şeridiyle güneyinde yer alan Kelkit çayı vadisi arası boyunca bulunan Giresun dağları ilin yeryüzü şekillerinin çatısını oluşturur. Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Ordu ve Trabzon ile komşudur.

Giresun’a Ne Zaman Gidilmeli?

Giresun sahip olduğu iklim özellikleri dolayısıyla yazları oldukça serin geçer ki bu da yaz sıcağından bunalmış olanlar için oldukça idealdir. Şehir en çok Ağustos ayında turist çekiyor. Bunun nedeni olarak fındık toplama faaliyetleri düşünebilir. Aynı zamanda çok yağış alması sebebiyle yeşile olan özlemi dindirmesi de bir diğer özelliğidir.

Giresun’da İklim Ve Bitki Örtüsü

Karadeniz’in doğusunda yer alan Giresun’da iklim yer yer değişiklik göstermektedir. Kelkit Havzası kara iklimine geçiş özellikleri gösterirken, şehrin büyük bir kısmını kaplayan Giresun Dağlarının kuzey bölümü yani Karadeniz kıyısı ılık ve yağışlıdır. Merkez ilçede yıllık ortalama sıcaklık 14,2 derecedir. Türkiye’nin en çok yağış alan şehirlerinden olan Giresun, en çok yağışı ekim ve kasım aylarında almasıyla birlikte, ocak ve şubat havanın en soğuk olduğu, temmuz ve ağustos ise havanın en sıcak olduğu aylardır.

Şehrin kuzey ve güney bölümleri arasındaki iklim farkı ve yağış farkının güneye doğru azalması durumu doğal bitki örtüsünün yapısını da eşdeğerde etkilemektedir. Zengin tarım alanlarına sahip olan Giresun şehri ve çevresi Kelkit Vadisi ile kollarının etrafı bozkır halinde olmasına rağmen dağlarla kıyı arasında kalan bölümler ormanlarla kaplıdır.

Giresun’un Lezzetleri

  • Karalahana çorbası
  • Mendek çorbası
  • Isırgan yemeği
  • Etli pancar sarması
  • Taflan tuzlusu kavurması
  • Yağlaş
  • Pezik mıhlaması
  • Fasulye turşusu kavurması
  • Karalahana diblesi
  • Fasulye diblesi
  • Pezik kökü turşusu
  • Mısır ekmeği
  • Mantar kavurması
  • Fındıklı güllaç
  • Kiraz tuzlusu kavurması
  • Samaksa
  • Çalıçileği çorbası
  • Hamsi böreği

Mutlaka Tatmanız Gereken Lezzetler

Giresun denilince ilk akla gelen fındık olsa da Giresun’un kendi kültür ve tarihine münhasır pek çok yemek çeşidi vardır. Yemeklerde kullanılan malzemeler de sahip olduğu güzellik, tazelik ve doğallık bakımından kişiyi ayrıca etkilemektedir. Ayrıca mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden, Giresun simidi ve macunlu pasta ise Giresun’da her sokak başında ulaşabilmesi mümkün tatlardır.

Giresun’da Gezilecek Yerler

  • Giresun Adası
  • Geleneksel Giresun Evleri
  • Giresun Kalesi

Kilise Ve Türbeler

  • Katolik kilisesi : 18. yüzyılda gotik mimarisi tarzında inşa edilmiş olan kilise şuan çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermektedir.
  • Seyyit Vakkas Türbesi: fatih sultan Mehmet döneminde büyük faydalar gösterip bir savaş esnasında şehit düşen Seyyit Vakkas’a aittir. 15. yüzyılda yaşamış olan Seyyit Vakkas’ın türbesi 19. yüzyılda yaptırılmıştır.

Plajlar

Giresun doğu ve batı sahilleri boyunca kilometrelerce uzanan doğal plajlara sahip bir şehirdir. Belediye, Giresun, , Emniyet, Arif Kumaş, Jandarma ve Tabya plajları şehrin başlıca plajlarıdır. Arif Kumaş, Keşap Düzköy Belediye Plajı, Tirebolu Plajı ve Bulancak Belediye şehrin kamping yapılacak plajlarıdır.

Kaplıcalar

Giresun doğal maden suları nedeni ile oldukça ünlü şehirlerimizden biridir. Hazmı kolaylaştırmasının yanı sıra böbrek taşlarına da iyi gelen bu maden suları şişelenmesi yapılarak pazarlanmaktadır. Pınarlar Maden Suyu, şehrin Şebinkarahisar yolu üstündeki Kulakkaya yol ayrımında bulunurken, Çaldağ Maden Suyu ve İnişdibi Maden Suyu Batlama Deresi üzerinde bulunur.

Yaylalar

  • Kümbet Yaylası; çok sayıda yayladan oluşan bu yayla piknik ve kamp alanı olarak oldukça fazla ilgi görmektedir. Alt yapı hizmetlerinin tamamlanmış olmasıyla kasap, bakkal, manav, fırın ve köy kahvesi gibi hizmetler sunmaktadır.ayrıca Kümbet Yaylası’nda 10 yatak kapasiteli bir otel bulunmaktadır.
  • Melikli Obası Yaylası; Giresun’dan minibüslerle ulaşılabilen yayla 1500 metre yüksekliktedir. Konaklamak isteniyorsa gerekli kamp malzemeleri beraberinde getirilmelidir. Ekmek, yumurta ya da et ve süt ürünleri yayladan temin edilebilir.
  • Bektaş Yaylası; kümbet yaylası gibi bir alt yapıya sahiptir. Yaylada 72 yatak kapasiteli 2 yıldızı olan bir otel bulunmaktadır.
  • Hanalanı (Kulakkaya) Yaylası; 1500 metrelik rakımıyla doğal botanik parkı özelliği taşımasıyla birlikte tamamen bakir bir haldedir. Yayla evleri bölge halkı tarafınca kullanıldığından kamp kurmak isteyenlerin gerekli malzemeleri yanlarında götürmeleri gerekmektedir.

Müzeler

  • Kuvay-İ Milliye Ve Osman Ağa Müzesi
  • Gogora Kilisesi-Müze

Giresun’a Gittiyseniz;

Giresun pidesi, alabalık, yaylada et ve kara lahana çorbası,hamsi böreği, taflan tuzlusu kavurması ve hamsi-balık çeşitleri gibi yörenin kendine özgü yemeklerinden mutlaka tadın. Giresun Kalesi’ni, müzeyi ve yaylaları kesinlikle görün ve oraya kadar gidip sevdiklerinize peştamal, fındık ya da Kazancılar Çarşısı’nda satışı olan el yapımı hediyelik eşyalar almadan dönmeyin.

Giresun’da Hava Limanları

Giresun’da Ordu ile Giresun sınırları arasında inşa edilmiş bir hava limanı vardır. Ordu- Giresun hava limanı adıyla bilinir.

Ordu - Giresun Hava Limanı

24 temmuz 2011 yılında temelleri atılmış bulunan Giresun’un Piraziz ilçesiyle Ordu’nun Gülyalı ilçesi arasına inşa edilen hava limanı 22 mayıs 2015 tarihinde hizmete açılmıştır. Deniz üzerine yapılan inşasıyla diğer havalimanlarından farklıdır. Yılda 3 milyon yolcuyu taşıma kapasitesi mevcuttur. 1 metre kesit kalınlığı, 45 metre genişliği ve 3000 metre uzunluğu olan bir piste sahiptir. 

Giresun’da Hava Limanına Nasıl Gidilir?

Giresun’da hava limanına ulaşım Özel taksi, minübüs ve özel araçlarla ulaşım sağlanabileceği gibi Giresun , Piraziz , Bulancak ve havaalanı güzergahından HAVAŞ servisleri ile ulaşımda mümkündür.

 

 

 

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: