Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Iğdır - Antalya Uçak Bileti


En Ucuz Antalya Uçak Bileti Satın Al

Antalya önemli tatil merkezlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında birçok yerli ve yabancı turisti kendine çeken Antalya’ya birçok uçuş gerçekleştirilmektedir. Antalya’ya gidecek kişilerin internet sitemizi ziyaret ederek uygun fiyatlarla uçak bileti satın alması mümkündür. İnternet sitemiz üzerinden kalkış ve varış saatlerini belirledikten sonra tüm uçuşları listeleyebilir ve kendinize en uygun uçuşları tercih edebilirsiniz. Antalya’ya uçacak kişilerin internet sitemizi sürekli takip etmeleri çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü sitemiz üzerinden sürekli güncellemeler yapılarak çeşitli kampanya ve fırsatlardan yararlanabilir ve kendinize en uygun uçuş firmalarını tercih edebilirsiniz. Antalya da deniz turizminin yanı sıra doğal güzelliklerini görmeye gelen turistler büyük bir merakla gelmektedir. Antalya Akdeniz Bölgesi’nde yer alan oldukça gelişmiş şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Antalya’nın nüfusu 2.222.562 kişidir. Antalya’nın yüz ölçümü ise 20.815 km2’dir. Antalya'nın ilçeleri ise Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kale, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik' tir. Antalya birbirinden güzel ilçeleri, deniz, kum ve güneşi ile doğal güzellikleri ile siz ziyaretçileri bekliyor. Antalya’ya en kolay ulaşım yollarından biri olan uçakla seyahat etmek için internet sitemizi takip ederek kendinize en uygun uçak firmasından uçak bileti satın alıp yolculuk için hazırlanabilirsiniz.

Antalya’ya Ne Zaman Gidilmeli?

Antalya Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Bu nedenle Antalya’da Akdeniz iklimi hakimdir. Yazlar çok sıcak ve kurak geçerken kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Antalya’da denizi kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler yaz aylarını tercih edebilirler. Ancak doğa güzelliklerini de görmek isteyenler ilkbahar aylarını tercih etmelidirler. Çünkü yaz aylarında çok sıcak olan Antalya’da yüksek bir nem olduğundan dolayı çok bunalabilir ve doğa gezinizi yeterince sürdüremeyebilirsiniz.

Antalya’nın Tarihi

Antalya adını Bergama Kralı II. Attalos’tan almaktadır. Türkler tarafından önce Adalya ardından Antalya adı verilmiştir. Antalya Bölgesi’nin tarihçesi çok eski yıllara dayanmaktadır. Ortalama 40 bin yıl öncesinde de insanların yaşadığı belirtilen Antalya’nın 27 km kuzeybatısında bulunan Karain Mağarası’nda Paleolitik, Mezolitik, Neolitik ve bronz çağlarına ait kalıntılara rastlanılmıştır. Bu bölgede Hitit, Pamphylia, Lykia, Kilikya, Pers, İskender, Antigonos, Ptolemais, Selevko, Bergama Krallığı yaşamıştır. M.S. 7. yüzyılda ise bölge Selçuklular ve Bizanslılar arasında sürekli el değiştirmiş ve 1207 yılında Selçuklular’ın eline geçmiştir. Ardından Tekelioğulları, ve Karamanoğulları eline geçen Antalya en sonunda Osmanlı Devleti’nin egemenliği altına girmiştir.

 

 

Antalya Nerede?

Antalya Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Antalya’nın kara sınırının Toros Dağları oluşturmaktadır. Antalya’nın çevresinde Muğla, Burdur, Isparta, Mersin ve Konya illeri bulunmaktadır. Antalya’nın üç tarafı dağlarla çevrilidir.

Antalya’nın İklimi ve Bitki Örtüsü

Antalya ilinde Akdeniz iklimi hakimdir. Yazları çok sıcak ve kurak geçerken kışları ılık ve bol yağışlı geçmektedir. Antalya’nın bitki örtüsü ormandır. %60’lık bölümü ormanlarla kaplı olan Antalya şehrinde kızılçam ve karaçam ağaçları çoğunluktadır. Sedir ağaçları da bulunan Antalya’da makilere de rastlanılmaktadır. Makilerin ağırlıkta olduğu bölgelerde sarmaşık, defne, yemiş, sarıağaç, mersin ağacı, çitlembik çok bulunmaktadır.

Antalya’nın Lezzetleri

Antalya da zengin bir mutfak kültürü bulunduğu bilinmektedir. Doğa harikası olan bu şehirde birbirinden güzel lezzetleri tatmanız mümkündür. Antalya mutfağında Akdeniz mutfağı esintileri görülmektedir. Antalya mutfağı oluşturulurken bölgede çok yetişen turunçgiller, muz, yer fıstığı, susam, soya, taze fasulye, kabak ve patlıcan gibi meyve ve sebzeler oldukça etkilidir. Antalya yöresine ait yemekler incelendiğinde; hülüklü çorba, taratorlu piyaz, kabak çintmesi, zerde, palize, Toros salatası, hibeş, tandır kebabı, sac kavurma, Finike usulü muz tatlısı, Arap kadayıfı belli başlı Antalya yöresel yemekleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöresel yemeklerin yanı sıra humus, şakşuka, haydari gibi mezeler; ahtapot, kalamar, midye, alabalık gibi deniz ürünleri; portakal, bergamot, limon ve greyfurttan reçel çeşitleri yine Antalya yöresine ait lezzetlerdendir.

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya hem tarihi mekanları hem doğa güzellikleri hem de tatil beldeleri ile görülmesi gereken önemli şehirlerimizdendir. Antalya’da görülmesi gereken belli başlı yerler;

Müzeler

Antalya Müzesi, Kaleiçi Müzesi, Kent Müzesi, Atatürk Müzesi, Antalya Oyuncak Müzesi, Alanya Arkeoloji Müzesi, Alanya Atatürk Evi Müzesi, Alanya Kızılkule Etnografya Müzesi, İçkale Müzesi

Tarihi Eserler

Alara Han, Alara Kalesi, Antalya-Aspendos, Antalya-Noel Baba Kilisesi, Damlataş Mağarası, Düden Şelalesi, Kızıl Kule, Köprülü Kanyon, Manavgat Şelalesi

 

Camiler ve Kiliseler

Kesik Minare Camii (Korkut Camii, Cami-i Kebir), Kale Camii (Sultan Süleyman Camii), Bali Bey Camii, Murat Paşa Camii, İskele Camii, Emir Bedrüddin Camii, Yivli Minare, Ahi Yusuf Mescidi ve Türbesi, Akşebe Sultan Mescidi, Aziz Nicolas Müzesi, Karatay Medresesi, Aya Yorgi Kilisesi

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Antalya çok gelişmiş ve turist çeken bir şehir olduğu için tüm turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir şehirdir. Antalya en çok reçelleriyle ünlüdür. Pek çok çeşit meyve ve sebzeden yapılan reçelleriyle meşhur olan Antalya’da turunç, bergamut, patlıcan ve karpuz reçelleri çok yapılmaktadır. Bu reçelleri sevdiklerinize hediye alarak değişik lezzetler tatmalarını sağlayabilirsiniz.  Ayrıca Kaleiçi çarşısında Antalya’ya yönelik hediyelik eşyaları da bulabilirsiniz. Antalya’da çok meşhur olan ve kök boyaları ile boyanan Döşemealtı halıları oldukça meşhur ve kıymetlidir. Bu halılar yine sevdiklerinize alınacak önemli hediyelerdir. Ayrıca Antalya’nın el oyaları yine sevdiklerinize alacağınız kıymetli hediyeler arasındadır.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Antalya’ya geldiyseniz Lara, Konyaaltı, Olimpos, Adrasan, Kemer ve Kaş gibi tatil beldelerini görmeden yöreden ayrılmayın. Ayrıca Antalya’ya geldiyseniz çevredeki antik kentleri gezmeden, tekne turuna çıkmadan, yamaç paraşütü yapmadan, karakovan balı ve keçiboynuzu pekmezi tatmadan dönülmemesi gerekmektedir. Ayrıca su altı dalışları ve Antalya halılarından almadan Antalya’dan ayrılmayın.

Antalya Havalimanları

Antalya’da Antalya Havalimanı olarak 1 adet havalimanı bulunduğu bilinmektedir.

Antalya Havalimanı

Antalya’nın doğusunda yer alan Antalya Havalimanı’ndan Türkiye’nin her yerine ve birçok Avrupa ülkesi ile Orta Doğu ülkesine uçuş yapma imkanı bulunmaktadır. Antalya’da askeri amaçlı kullanılan havalimanı bulunmamakla birlikte havalimanı tamamen siviller tarafından kullanılmaktadır. Antalya Havalimanı Antalya şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yaz aylarında milyonlarca yolcuyu karşılayan Antalya Havalimanı oldukça yoğundur. Avrupa’nın en yoğun 14. havalimanı olma özelliğine sahip olan Antalya Havalimanı Türkiye’de ise üçüncü sırada yer almaktadır. Antalya Havalimanı yapımına 1996 yılında Bayındır Holding vasıtasıyla başlanılmıştır. 1998 yılında hizmete giren havalimanı günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır.

Antalya Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Antalya Havalimanı’na ulaşım sağlamak isteyen yolcular Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini kullanarak havalimanına rahatlıkla ulaşabilmektedir. Ayrıca taşıma şirketleri ve tur operatörleri yolcuların havalimanına ulaşmasını sağlayan önemli transfer araçlarıdır. Antalya Havalimanı’na ulaşım sağlayan bir başka transfer aracı ise Havaş servisleridir. Antalya Havalimanı önünden kalkan taksilerle de havalimanına rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Taksiler havalimanına bağlı olarak çalıştıkları için uygun fiyatlarla taşıma yapmaktadır. Antalya Havalimanı’na ulaşım bir hayli kolaydır. Yolcuların rahatlıkla ulaşabilecekleri Antalya Havalimanı’nın otopark hizmeti ve araç kiralama hizmetleri de bulunmaktadır. Konforlu ve rahat bir ulaşım ağı olan Antalya Havalimanı çok tercih edilmektedir.

 

 

 


Iğdır - Antalya uçak bileti

En Ucuz Iğdır Uçak Bileti Satın Al

İsmini Oğuz boylarının, üç-ok koluna ait, Oğuz Han’ın torunlarından olan, Iğdır Bey’den alan Iğdır ilimize yolculuk yapmak için, ucuz uçak bileti internet sitemiz üzerinden alabilirsiniz. Iğdır’ın, görünmesi gereken yerleri gezmek isteyen ve Iğdır’a özgü lezzetleri tatmak isteyen, herkes, bu imkândan yararlanabilir. Üstelik bunu, sitemize girerek ve en ucuz Iğdır uçak bileti satın alarak, yapabilir. Iğdır seyahatinde, Iğdır ilinin tarihine ve doğa güzelliklerine tanıklık yapar ve yakınlarınıza, hediyelik eşyalarla dönebilirsiniz.

Hava yolu imkânın olması ise, Iğdır’a ulaşımı kolaylaştırmaktır. Sizlerde sitemize girip, evinizden bir tık ile Iğdır’a, uçak bileti satın alabilirsiniz. Birçok firmanın, uçak biletleri bulunan sitemizden, hava yolu ulaşımı ile rahatça Iğdır’a gidip, güzelliklerine, kendi gözlerinizle şahit olabilirsiniz. Vakit kaybetmeden, sitemize girin ve Iğdır’a uçak biletini satın alıp, ucuz seyahat imkânlarından yararlanın.

Iğdır’a Hangi Aylarda Gitmeli?

Türkiye’nin en doğusunda yer alan bu ilimiz, her mevsim ayrı güzellikte ve her mevsim gezilip görülmesi gereken, yerlerden biridir. Dini kitaplarda, Hz Nuh’un gemisinin, karaya oturduğu yer olarak belirtilen Ağrı dağı, kışın kayak severler için de cazibe merkezidir. Ağrı dağının büyük kısmı, Iğdır ilinin sınırları içinde yer almaktadır. Bu da Iğdır ilimizi, kış aylarında cazibe merkezi haline getirmektedir. Eğer kış turizmini ve soğu sevmiyorsanız, Iğdır’ı gezmek için, bahar aylarının sonlarını ve yaz aylarını tavsiye ederiz. Yaylaları ve serin suları ile de Iğdır, yazın cazibe merkezlerinden biridir.

Iğdır İlimizin Tarihi

Iğdır ilimizde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda, eski dönemlerde cazibe merkezlerinden biri olduğu ve MÖ beş binli yıllara uzandığı, anlaşılmaktadır. Birçok medeniyete ve kavime ev sahipliği yapmış olan Iğdır ilimizin, Türk boyları içinde, önemli bir yere sahip olduğu anlaşılmaktadır. İlk olarak, bu bölgeye yerleşen kavimlerden olan Hurriler’den sonra sırasıyla,  Mittaniler, Hititler, Asurlular, Kimmerler, Medler, Persler, Sümerliler ve Subailer’e ev sahipliği yapmıştır. Subai kavimlerinden Urartu Krallığına geçen Iğdır’a, devam eden dönemlerde, Saka Türkleri, Bulgar Türkleri, Arsaklılar ve Romalılar egemen olmuştur. Roma’nın ikiye ayrılmasından sonra, Sasanilerin eline geçen Iğdır’a, sonraki dönemlerde, İslam devleti hakim olmuştur. Dört büyük halifeden biri olan, Halife Hz Osman döneminde, islam orduları tarafında feth edilen Iğdır, Abbasilerden sonra Büyük Selçuklu İmparatorluğuna geçmiştir. Selçuklular Iğdır’a, 1048 Pasinler savaşından sonra hakim oldu. Selçuklu Devleti’nin yıkılmasından sonra bir müddet, Karakoyunlu ve sonrasında Akkoyunlu hakimiyetine girmiştir. Anadolu beyliklerinden sonra, İran üzerinden gelen Safeviler’in egemenliğine girmiştir. Safavilerin egemenliğinde olan Iğdır’ı, Safeviler’den, doğu seferine çıkan Yavuz Sultan Selim Han, çaldıran savaşı sonucunda, Osmanlı topraklarına katmıştır. Sürekli el değişen Iğdır’a, Şah Tahmas’ın girmesi ile tekrar Safevi egemenliği, başlamıştır. Bunun üzerine, doğu seferine çıkan Yavuz Sultan Selim Han’ın oğlu Kanuni Sultan Süleyman Iğdır’ı, Safeviler’den tekrar geri almıştır. Bu tarihten sonra, iki defe daha Osmanlı’nın elinden çıkan Iğdır’ı, son olarak dördüncü Murad, geri almıştır. Osmanlının çöküş döneminde Rusların eline geçen Iğdır, Misak-ı Milli kararları ile doğu kuvvetleri komutanı olan, Kazım Karabekir döneminde, Türkiye Cumhuriyetine katılmıştır. 16 Mart 1921 yılında imzalanan, Moskova Antlaşması ile Iğdır’ın, Türk toprağı olduğu kesinleşmiş oldu. Kars’ın bir ilçesi olan Iğdır, 27 Mayıs 1992’de ayrılarak, il statüsü kazandı.

Iğdır İlimiz Nerede?

Türkiye Cumhuriyetinin, sınır illerinden biri olan Iğdır ilimiz, Türkiye’nin en doğusunda ve Doğu Anadolu Bölgemizde yer almaktadır. 39°55′ Kuzey, 44°02′ Doğu koordinatlarında yer alan Iğdır, Türkiye’nin üç ülkeye komşu olan, tek ilidir. Iğdır ilimiz, İran’ın kuzey batısında, Nahcivan’ın batısında, Ermenistan’ın da güney batısında yer almaktadır. Türkiye haritasında ise,  Ağrı ilimizin kuzeyinde, Kars ilimizin de güney doğusunda yer almaktadır. Iğdır, üç ülke: İran, Azerbaycan, Ermenistan ve iki şehir; Ağrı ile Kars’ın kesişim noktasındadır.

Iğdır İlimizin İklim Ve Bitki Örtüsü

Doğu Anadolu Bölgemizde yer alan Iğdır’da, karasal iklim hakimdir. Yaz ve kış sıcaklık farkları çok yüksektir. Yazın 41 dereceyi bulan sıcaklıklar, kışın ise -30 dereceye kadar düşmektedir. Kuytu bir coğrafi konuma sahip olması sebebi ile en az yağış alan illerimizin, başında gelmektedir. Yarı kurak bir iklim görülmesinden dolayı, bitki örtüsü olarak bozkırlar hakimdir. Orman örtüsünün en az bulunduğu illerimizden biridir. Ormanların az olmasından dolayı, toprakları kireçli ve tuzlu olan Iğdır, tuzlu topraklarda yetişen bitkilerle kaplıdır.

Iğdır İlimizin Lezzetleri

Yemek kültürü çok gelişmiş olan Iğdır’ın, birçok lezzeti meşhurdur.

  • Zİbilli Pilav
  • Bozbaş
  • Katlet
  • Keleçoş
  • Nabat
  • Taş köfte
  • Ayran aşı
  • Cılvır
  • Sabahaşı
  • Sütlü pilav
  • Tapan
  • Hasıda
  • Fetir
  • Helise
  • Omaçaşı
  • Omaç helvası
  • Yağ çorbası
  • Kuymak
  • Kaygana
  • Kaysafa
  • Lepeli etli pilav

Alıp Götürmeniz Gereken Lezzetler Ve Hediyelik Eşyalar

  • Kaya Tuzu lambası
  • Nabat şekeri
  • Sarıkök

Iğdır’ın Görülmesi Gerek Mekânları

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve Türk tarihinde önemli bir yeri olan Iğdır’ın, birçok gezilip görülmesi gereken yerleri vardır.

  • Harman Döven Kervansarayı
  • Soykırım Anıtı
  • Ağrı Dağı
  • Koçbaşı Mezarlar
  • Aras Nehri
  • Iğdır Kalesi
  • Karakale
  • Asma Köyü Camii
  • Yetim Camii
  • Çakırtaş Kul Yusuf Kümbeti
  • Aralık Hacı İbrahim Gödek Kümbeti
  • Iğdır Kervansarayı
  • Kara kale Hanı
  • Aralık - Ortaköy hamamı

Iğdır’a Gittiğinizde Yapmanı Gereken On Beş Madde

Iğdır’a gittiğinizde, yapmadan dönmemeniz gereken birçok şey vardır. Bunlardan bazıları da:

  • Iğdır’ı gezerken, Amarat Kümbetine uğramdan dönmeyin.
  • Iğdır Ejder Kervansarayını gezmeden, Iğdır’a gittim demeyin.
  • Koçbaşı mezar taşlarını göreceğiniz, Ali Ekber Mezar Anıtı’nı kesinlikle gezmelisiniz.
  • Urartular döneminden kalma birçok mezara rastlayacağınız, Urartu Tepeleri.
  • İki odası bulunan ve tarihi hikâyesi ile Babek Mağarasını, kesinlikle gezin.
  • Iğdır yöresine ait ve Azeri kültürün etkisinin gözlediği, Balhana evleri.
  • Allah’ın bahşettiği kutsal su olarak anılan, Bulakbaşı suyunu tatmadan dönmeyin.
  • Türk subayını kurtarmak için kendini feda eden Azeri kızının, Gökçeli Şehit Ağacı.
  • Piknik ve mesire yeri olan Halıkışlak’ı, Iğdır’a gittiğinizde görmelisiniz.
  • Dini kitaplarda geçen, Ağrı dağı ve tarihi hikâyeleri.
  • Farklı bir deneyim yaşayacağınız, görmeniz gereken bir diğer yerde, Zerdüşt tapınağı.
  • Göktaşı düşmesi sonucu oluşan Korhan Meteor Çukurlarını, gezmeyi ihmal etmeyin.
  • Birçok Türk devletlerinden eşyalar sergilendiği, Iğdır Anıtı Ve Müzesi.
  • Hz Nuh’un gemisi karaya oturduktan sonra ilk ibadet yeri sayılan, Gödekli Kümbeti.
  • Eski çağlarda yerleşim yeri ve kale olan, Karakale’yi gezmeniz size çok şey katacaktır.

Iğdır İlindeki Havalimanları

Iğdır ilimize ait, şehir içi hatlara açık olan, 2012 yılında hizmete giren, Iğdır Havalimanından başka havaalanı yoktur.

Iğdır Havalimanı

Türkiye Cumhuriyeti’nin, en doğusunda yer alan Iğdır ilimiz doğal olaraktan, Türkiye’nin en doğusunda ki, havalimanına sahip. İnşaatına, ilk olarak 1996 yılında başlanan havalimanı, değişik sebeplerden dolayı, 2001 yılında durduruldu. 2010 yılında, inşaatına tekrar başlanan Iğdır havalimanı, 2012 yılında, Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıp, hizmete sunuldu. Şuan, sadece iç hatlarda hizmet vermektedir.

Iğdır Havalimanına Ulaşım

Iğdır havalimanına ulaşım kolaydır. Şehir içinden kalkan havaalanı dolmuşları, ya da özel taksi ile de ulaşabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletivip.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: